Suklaa-mustapapukakku

Kesän lähestyessä on monta syytä kilistellä kahvikuppeja kun juhlitaan äitienpäivää, valmistujaisia, häitä ja muita ihania tapahtumia. Kahvi kuuluu siis olennaisesti juhlaan ja se kruunaa hetken niin kupista kuin kakusta nautittuna.
mustapapu suklaakakku
Tämä kahvinen juhlakakku on kehitetty yhteistyössä Moccamasterin kanssa ja sopii mainiosti vaikkapa äitienpäivään. Olen varmaan aiemminkin kertonut että olen suuri kahvin ystävä, joten olen tästä reseptistä erityisen innostunut. Kakku on kerrassaan valloittava ja vie takuuvarmasti äidin sydämen. Kakku on valmistettu raakakakun tyylisesti mustapavuista, jotka tuovat kakkuun todella täyteläisen rakenteen. Suklaata ei ole reseptissä säästelty ja tumma kahvi kruunaa maut yhteen tehden tästä ehkä suosikki suklaakakkuni! Kaiken lisäksi mustapapukakku valmistuu varsin helposti ilman varsinaista leipomista, joten äidin ilahduttaminen onnistuu varmasti.
äitienpäivän suklaakakku

Suklainen mustapapukakku maistuu täydellisesti kahvin kanssa ja hyvä kahvi kruunaa tarjoilun. Juhlatilaisuuteen kahvin keitto onnistuu parhaiten Moccamasterilla ja suodatinkahvi onkin noussut taas kahvimaailmassa uudestaan trendiksi.

moccamaster

SUKLAINEN MUSTAPAPUKAKKU

(22 cm / veg / glut)
POHJA
140 g pekaanipähkinöitä
10 pehmeää taatelia
1 rkl vettä
1 tl kaakaojauhetta
TÄYTE
340 g (2 prk) kypsennettyjä mustapapuja
10 pehmeää taatelia
1  1/4 dl tummapaahtoista suodatinkahvia
1/2 dl kookoskermaa
1/2 dl kaakaovoita tai kookosrasvaa
1/4 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen suolaa
200 g tummaa suklaata
KORISTELU
40 g tummaa suklaata
pekaanipähkinöitä
Marianne- tai suklaarouhetta
1.
Valmista pohja hienontamalla pekaanipähkinät silppurilla tai blenderillä. Poista taateleista kivet ja soseuta. Lisää taatelisose, vesi ja kaakaojauhe pähkinäjauheen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele pohja leivinpaperilla päällystetyn kakkuvuoan pohjalle.
2.
Valmista täyte mittaamalla valutetut ja huuhdotut pavut blenderiin. Poista taateleista kivet ja lisää ne blenderiin kahvin, kookoskerman, sulatetun kaakaovoin ja mausteiden kanssa. Soseuta tasaiseksi.
3.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa lastalla soseutetun täytteen joukkoon. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Laita kakku pakkaseen jähmettymään vähintään tunniksi tai anna jähmettyä jääkaapissa.
4.
Poista kakku vuoasta ja aseta se kakkulautaselle. Sulata suklaa ja koristele sillä kakun pinta. Rouhi myös pähkinöitä ja Marianne-karkkeja koristeeksi.

 

Yhteistyössä Moccamaster

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s