Sokeritonta kiitos – raparperinen herkkugranola

Blogia pidempään seuranneet ovat saattaneet huomata, että blogin reseptit ovat muuttuneet enemmän hyvinvointipainotteisiksi, sokeria on vähennetty ja resepteissä on usein huomioitu erikoisruokavaliot. Tämä linjaus ei tietenkään tarkoita mausta tinkimistä, vaan herkuttelu isolla hoolla on edelleenkin blogissa pääasia.
sokeritonmysli

Olen testannut blogissa uutta reseptiikkaa jo hetken aikaa ja tämä tyyli tuntuu itselleni nyt luontevalta. Olen varmistunut siitä, että haluan jatkaa tällä linjalla ja erittäin innostunut myös kertomaan asiasta avoimesti. Kuten mainitsin, herkuttelu ja maistuvat jälkiruoat ovat edelleen reseptiikan tarkoitus, mutta mielestäni vähemmällä sokerilla ja vehnällä sekä aitoja raaka-aineita hyödyntämällä saa jopa paremman nautinnon. Olen myös itse siivonnut ruokavaliotani ja vuosi sitten jätin mm. lihan kokonaan lautaselta. Parempaa päätöstä en olisi voinut tehdä ja siispä haluan hyvän olon näkyvän myös herkuttelussa.

Mitä mieltä olet ollut uusista resepteistä ja oletko myös innostunut kokeilemaan sokerittomia ja gluteenittomia reseptejä?

itse tehty granola
Ja tässä tietenkin vielä uusi resepti rapeasta ja sokerittomasta itse tehdystä granolasta. Itse rakastan herkutella granolalla ja halusin kokeilla reseptistä sokeritonta versiota. Parasta granolassa on mielestäni sen rouskuva ja rapea rakenne sekä paahtunut maku. Resepti onnistui hyvin ilman valkoista sokeria käyttämällä taateleista tehtyä tahnaa makeutukseen. Lisäksi käytin granolaan vielä rusinoita ja kuivattuja raparperin paloja, jotka sopivat alkukesän sesonkiin mainiosti. Kuivaaminen on myös hyvä tapa säilöä raparperit mikäli niitä ei muuten ehdi hyödyntämään.
sokeriton mysli

SOKERITON RAPARPERIGRANOLA

Taatelitahna:
300 g taateleita (20 kpl)
4 dl vettä

Granola:
6 dl kaurahiutaleita
4 dl siemeniä 
(esim. auringonkukka, kurpitsa, pellava)
70 g mantelilastuja
1,5 tl suolaa

2,5 dl taatelitahnaa (kts. ohje)
1 dl öljyä

Lisäksi:
n. 6 raparperinvartta
rusinoita

1.
Kuivaa raparperit pilkkomalla varret pieniksi 
viipaleiksi. Kuivaa viipaleet kuivurissa tai 
uunissa matalalla lämmöllä (esim 70 °C) muutama 
tunti (noin 4h). Raparperit ovat valmiita kun ne 
ovat kevyitä ja rapeita.

2.
Valmista sitten taatelitahna. Poista taateleista 
kivet ja pehmennä taatelit liottamalla niitä 
vedessä 30 minuuttia. Kaada sitten seos tehosekoittimeen
ja soseuta tasaiseksi.

3.
Valmista granola mittaamalla kuivat aineet 
kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää 
taatelitahna sekä öljy.

4.
Kaada granolaseos uunipellille leivinpaperin 
päälle. Paahda 150 °C:ssa reilu 1h tai 
kunnes pinta on saanut hyvän paahtuneen värin. 
Sekoita granolaa pari kertaa paiston aikana.

5.
Sekoita jäähtyneen granolan joukkoon rusinat 
sekä kuivatut raparperit.

Vinkki: voit käyttää taatelitahnaa makeutukseen 
siirapin tapaan. Lisää enemmän vettä jos haluat 
juoksevamman rakenteen.

7 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s