Helppo & gluteeniton siemennäkkäri

helppo siemennäkkäri resepti
Rouskuva, paahtunut ja rapea siemennäkkäri on aina yhtä ihanaa. Olen tehnyt siemennäkkäriä jo useampaan kertaan itse, mutta en ole kirjoittanut reseptiä vielä blogiin kertaakaan. Mikä vääryys, sillä tämä siemennäkkäri saa kehuja aina kun sitä on tarjolla. Nyt asia kuitenkin korjaantuu ja tarjoan teille reseptin suosikki siemennäkkäriini.

Siemennäkkäri on hyvä välipala, mutta se toimii myös aamiaisella, brunssilla tai piknikillä. Eri siementen ansiosta näkkäri pitää hyvin nälkää ja on lisäksi super herkullista. Näkkäri saa paistuessaan hurmaavan paahteista makua ja lisäksi käytin reseptissä fenkolia, joka sopii mielestäni mainiosti siementen kanssa. Resepti on tietysti myös gluteeniton ja valmis siemennäkkileipä säilyy hyvin (paitsi jos näkkärinhimo iskee).
gluteeniton siemennäkkäri resepti
siemennäkkileipä
Itse syön siemennäkkäriä usein hyvän hummuksen kanssa, mutta näkkärin makupariksi sopii hyvin myös makeat banaanit ja jopa mansikat. Kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja kuten minun suosikkiani, eli hummusta&omenalohkoja.

 

siemennäkkileipä resepti
chia siemen pellavansiemen auringonkukan siemen

GLUTEENITON SIEMENNÄKKÄRI

2 dl vettä
1 dl chia-siemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl kurpitsan siemeniä
1 dl maissijauhoa
1 rkl fenkolia
1/2 tl suolaa
(lisäksi sormisuolaa)
1.
Mittaa siemenet, jauhot ja mausteet kulhoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
2.
Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle. Tasoita näkkäri laittamalla toinen leivinpaperi taikinan päälle ja painamalla käsillä päältä niin, että näkkäriseos on lopulta ohuelti levittynyt alustaan.
3.
Poista ylimääräinen leivinpaperi päältä ja lisää halutessasi pintaan vielä sormisuolaa. Paista siemennäkkileipää 175 °C:ssa reilu tunti kunnes pinta saa paahteisen värin.
4.
Anna jäähtyä ja murra sopiviksi paloiksi.
Vinkki: jos haluat siemennäkkärin paloista tasaisen kokoisia, tee taikinaan syvät viillot veitsellä ennen paistoa, jolloin valmis näkkäri murtuu niiden kohdalta kypsänä.  

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s