Vegaaniset gluteenittomat vohvelit

Vohvelit kuuluvat kesään. Halusin valmistaa nämä kesän kestosuosikit vehnättöminä ja kaikille sopivina. Päädyinkin siis tekemään munattoman vohvelitaikinan maissitärkkelystä, tattarijauhoa ja kauraa hyödyntäen. Lopputuloksena syntyi kerrassaan hurmaavat vohvelit, jotka eivät maussa häviä vehnäisille ja joita nautiskelee hyvillä mielin vaikkapa mansikoiden ja jäätelön kera.

vegaaniset gluteenittomat vohvelit
vegaaniset vohvelit

Parasta vohveleissa on oikeastaan niiden monipuolisuus. Vohvelireseptiä voi tuunata helposti lisäämällä taikinaan esimerkiksi kourallisen mustikoita tai banaanin paloja. Lisäksi eri täytteitä on lukematon määrä ja ne tuovat aina uuden ulottuvuuden vohveleihin. Itse nautiskelin vohvelit tällä kertaa mustikkajogurtin, siirapin ja mansikoiden kanssa, mutta kookoskerma, jäätelö, pähkinävoi, banaani ja suklaa ovat kaikki niin ihania! Ehkä vohveleista voisikin tehdä tarjolle näyttävän vohvelibaarin, jossa täytteitä on monia ja kukin saa testata eri vaihtoehtoja. Kuulostaa houkuttelevalta eikö vaan?

vegaaninen vohveli resepti
Vohveleista minulle tulee mieleen kesämökkeily, vaikka en ole varma olenko edes koskaan syönyt vohveleita mökillä. Tämä asia täytyy korjata tänä kesänä ja laittaa vohvelibaari pystyyn aurinkovarjon alle laiturin viereen.
gluteeniton vohveli resepti
Tämä vohveliresepti on siis vegaaninen, gluteeniton, ilman sokeria makeutettu, helppo sekä tietenkin hurmaavan herkullinen. Vohveleita valmistuu reseptin mukaan kuusi, joten voit tarvittaessa tuplata määrän.

VEGAANISET GLUTEENITTOMAT VOHVELIT

6 kpl
3 dl kasvimaitoa (esim. manteli)
1 tl valko- tai omenaviinietikkaa
1/2 dl sulaa kookosöljyä
4 rkl agave- tai vaahterasiirappia
1  1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl tattarijauhoja
1 dl maissitärkkelystä
1  1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl vaniljan siemeniä
hippu suolaa
1.
Sekoita viinietikka maidon joukkoon. Lisää joukkoon kookosöljy ja agavesiirappi.
2.
Sekoita kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen sekoita ne maitoseoksen joukkoon vispilän avulla. Anna vetäytyä n. 15 minuuttia.
3.
Paista vohvelit kuumalla vohveliraudalla. Voitele rauta esimerkiksi kookosöljyllä aina ennen kutakin paistoa. Siirrä valmis vohveli ritilälle odottamaan (älä pinoa).
4.
Tarjoile marjojen, siirapin sekä jogurtin tai jäätelön kera.

3 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s