Vegaaninen vanilja-täytekakkupohja

Vegaaninen vaniljatäytekakkupohja
Kesällä juhlan aiheita on useita, joten niistä täytyy myös nauttia. Tämä viikko huipentuu juhannukseen, jolloin juhlitaan keskikesää, yötöntä yötä ja nautitaan kesän herkuista kuten uusista perunoista sekä mansikkakakuista.

vegaaninen kakkupohja
Valmistin tämän kakun pari viikkoa sitten Navetanvintin kesäkahvilaan pari taka-ajatusta mielessäni. Kuten aiemmin kerroin, juhlimme syksyllä häitä ja juhlapaikaksi valitsimme minun lapsuudenkotini Navetanvintin. Paikka on minulle erityisen läheinen, mutta siellä on myös luonnostaan ihanan romanttinen ja rento tunnelma. Maalaishäät siis tulossa! Kesäkahvilassa onkin mukava tunnelmoida tulevia häitä ja muutaman kerran kesässä ehdin olemaan myös mukana auttamassa ja leipomassa kahvilaherkkuja tarjolle. Kaupungin rauhasta onkin mukava käydä piristymässä maaseudun hulinassa (kyllä maaseudulla riittää aina tekemistä).
vegaaninen täytekakku
navetanvintin kahvila
Olen etsinyt häitä ajatellen sopivaa täytekakkupohjareseptiä ja tämä kesäkahvilaan valmistamani allergiaystävällinen sekä vegaaninen vaniljakakkupohja todella ylitti odotukseni. Kakku on todella maukas, ihanan vaniljainen ja herkullisen mehevä. Kakkupohjan rakenne on pehmeän kuohkea, mutta kuitenkin hyvin koossapysyvä, joten siitä saa helposti leikattua tasaiset ja näyttävät kerrokset juhlavaankin kakkuun. Tämä kakkupohja sopisi hyvin vaikka nakukakun pohjaksi, mutta tällä kertaa täytin kakun kermalla sekä mansikoilla ja kuorrutin vaaleanpunaisella mansikkakreemillä. Resepti on mukailtu alkuperäisestä lähteestä täältä.
vegaaninen kakkupohja

VEGAANINEN VANILJA-TÄYTEKAKKUPOHJA

(15 cm)
3  1/2 dl soijamaitoa (tai muu kasvimaito)
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl vanilja-aromia
2  1/2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl maissitärkkelystä
3/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1.
Lisää omenaviinietikka maidon joukkoon ja anna tekeytyä pari minuuttia.
2.
Sekoita keskenään kuivat aineet paitsi sokeri.
3.
Lisää maitoseoksen joukkoon vanilja, sokeri sekä rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten siivilöiden jauhoseos ja sekoita taikina lastalla tasaiseksi.
4.
Kaada taikina kahteen voideltuun kakkuvuokaan (15 cm). Paista 175 °C:ssa noin 25 minuuttia kunnes kakut ovat kypsiä ja testattaessa puutikku tulee kakusta ulos puhtaana.
5.
Jäähdytä kakkupohjat hyvin vuoassaan ennen vuokien irrottamista ja pohjien leikkaamista.
Huom: tarkkaile paistoaikaa jos käytät isompaa vuokaa tai yhtä 15 cm vuokaa.

3 comments

  • Kiitos reseptistä!
    Tiesitkö että vanilja-aromi ei ole vegaanista? Vai oletko löytänyt jostain. Jos olet niin mikä merkki? 🙂 Varmasti vegaanisen kakusta ainakin saa kun käyttää aitoa vaniljaa tangosta.

    Tykkää

    • Hei Pauliina! Kiitos huomautuksesta. Nyt en ole ollenkaan varma tuosta aromista. Vegaanituotteet nettisivulla on mainittu että Dr. Oetkerin vanilja-aromi on eläinystävällinen, mutta onkohan kyseessä sitten virhe? 😐 Aito vanilja on kyllä aina hyvää ja sitä voi varmasti käyttää tässäkin 🙂

      Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s