Minun arkirutiinini

Viime aikoina on kotona ollut aivan liian kuuma leipomiselle, joten uusien reseptien sijaan ajattelin kirjoittaa teille hiukan itsestäni ja paljastaa omat arkirutiinini hyvässä ja pahassa. Kesän aikana rutiinit saattavat tietysti muuttua hiukan, varsinkin loman aikana, mutta muutoin suurinta osaa ajasta vietetään sen normaalin ja tavallisen arjen keskellä.

Yleisesti ottaen voisin sanoa, että valitsen mieluummin uuden asian rutiinien sijaan. En halua mieltää itseäni jämähtämään paikoilleen ja takertumaan tuttuun, mutta kun pohdin tätä asiaa niin tajusin, että arjessani on aika monta asiaa, jopa rutiinia, joista myös haluan pitää kiinni. Ehkä onkin hyvä vahvistaa sellaisia asioita, jotka kokee miellyttäviksi ja hakea uusia ulottuvuuksia niiden asioiden tilalle, jotka eivät ole niin mieluisia.
Minulle päivän tärkein hetki on aamusta. Sanoisin olevani enemmän aamu- kuin iltavirkku ja aamuisin saan itsestäni eniten irti. Heräämisen jälkeen aamutoimeni sujuvat kuitenkin melko rutiininomaisesti. Ensimmäiseksi aamulla juon ison lasin vettä ja sen jälkeen laittaudun. Aamupala on minulle tärkeä, joten se ei jää välistä koskaan. Normaalisti keitän itselleni kaurapuuroa banaanin ja mustikoiden kera tai surautan smoothien banaaneista, marjoista ja vihreistä. Kahvi kuuluu myös olennaisesti aamuihini ja usein valmistan sen pressopannulla. Lisäksi terästän itseni vihreillä spirulina-tableteilla ja olenkin niihin aivan liian koukussa. Spirulinat kulkevat mukana, olin sitten kotona tai matkalla ja ilman niitä ei voi aloittaa päivää. Aamishetki on minulle parasta ja pidän siitä hetkestä kun voi rauhassa juoda kahvia ja lukea päivän uutisia. Teen itselleni aamiaisen jälkeen vielä lounaan mukaan töihin ja usein pilkonkin nopean salaatin tai pakkaan edelliseltä päivältä jäänyttä ruokaa mukaan.
Päiväni starttaa aamiaisen jälkeen tehokkaasti noin 10 kilometrin työmatkapyöräilyllä. Olen melko mukavuudenhaluinen, mutta kesäisin ei pieni sade haittaa ja bussikortti onkin silloin kokonaan hyllyllä. Tästä hyötyliikunnasta pidän. Iltapäivällä polkaisen töiden jälkeen pyörällä takaisin kotiin ja usein olenkin jo niin nälkäinen, että syön vähintäänkin jotain välipalaa heti kotiin päästyäni. Tämä on myös some-aikaani, eli vastailen sähköposteihin, muokkaan kuvia, tarkistan some-kanavat, suunnittelen sekä ajoitan postauksia ja seuraan muiden kanavia.

Arkisin en juuri ehdi valmistamaan blogiin uusia reseptejä, mutta suunnittelen niitä kyllä ja Instagramiin saatan valmistaa jonkun helpon ja yksinkertaisen herkun sekä ottaa muutaman kuvan siitä. Kesäaikaan haen nopeaa kuvaustakin varten kukkia luonnosta ja käyn samalla ehkä kauppareissulla. Olen huono suunnittelemaan viikon ruokaostoksia etukäteen ja käynkin lähikaupassa todella usein. Illalla saatan käydä vielä joogassa, salilla, pyörällä keskustassa asioilla tai kavereita tapaamassa.

Kesäisin kokkaan harvoin lämmintä illallista, mutta jos kokkaan, niin arkiruokieni aatelia on riisi tomaatti-linssikastikkeella tai burritokulho. Myönnetään myös, että päivän jälkeen minut löytää aika usein sohvalta nettisarjoja katsomasta rusinapaketin tai banaanijäätelön kera. Taidan olla hiukan kaikki-tai-ei-mitään -tyyppiä, joten jos aloitan katsomaan jotain uutta sarjaa tai lukemaan kirjaa niin uppoudun siihen myös kokonaan. Sen vuoksi yritän vieroittautua sarjoista kesällä kokonaan. Arvostan hyviä yöunia ja yritän mennä melko ajoissa nukkumaan. Huono tapani on tosin ottaa tietokone vielä sänkyyn mukaan, sillä se pitää minua valveilla kunnes maltan alkaa nukkumaan.

Tällä hetkellä en malta odottaa että pääsen rikkomaan rutiinejani pienen kesähengähdyksen kautta. Toisaalta tiedän, että omiin, rakkaisiin rutiineihin on aina mukava palata ja hakea voimaa niistä.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s