Itse tehty tahini

Itse tehty tahini
Itse tehty tahini hurmasi minut muutama viikko sitten kun kokeilen sen valmistusta kotona. Yleensä olen ostanut tahinia valmiina kaupasta, mutta sen valmistus sujuu kotonakin helpommin kuin osasin kuvitella.

Tahini on seesaminsiemenistä valmistettua tahnaa ja sitä voi käyttää niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin. Tahinin valmistukseen tarvitaan vain seesaminsiemeniä ja öljyä, joten tätä reseptiä kannattaa tosiaankin testata kotona. Siemenet voi halutessaan paahtaa pannulla, jolloin maku hieman muuttuu.
No mihin tahinia sitten kannattaa käyttää?
– Hummukseen (suosikkini!)
– Kasvisten kastikkeena: esimerkiksi paahdetun kukkakaalin pinnalle
– Salaatinkastikkeena
– Kakku- ja keksitaikinoissa pähkinävoin tapaan
– Jogurtin maustamiseen
– Smoothieen
– Hedelmien kastikkeena
– Leivän päällisenä
– Nuudeleihin
– Falafelien kastikkeena
– Keittoihin

 

Tahini resepti
Tahnan paksuutta voi hyvin säädellä öljyn määrällä. Itse pidän hieman juoksevasta tahinista, jolloin sitä on helppo käyttää kastikkeen tapaan ja myös soseuttaminen sujuu helpommin. Voit muunnella reseptiä helposti makusi mukaan.

ITSE TEHTY TAHINI

5 dl seesaminsiemeniä
2.75 dl rypsiöljyä
(suolaa)
1.
Paahda halutessasi seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla paistinpannulla miedolla lämmöllä kunnes siemenet saavat hiukan väriä. Jäähdytä.
2.
Soseuta siemenet ja öljy tasaiseksi tahnaksi. Mausta halutessasi suolalla. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.
Tahini käyttö

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s