Sokeriton slow food omenasose

Vihdoinkin saan innostuneena todeta, että blogi on nyt uudistunut eli saanut uuden ilmeen. Olen valmistellut tätä muutosta jo pidempään, mutta sain useampaan kertaan huomata, että kaikki ei aina onnistu ihan yhdellä napin painalluksella. Nyt sivut kuitenkin toimivat ja blogin etusivua voi syödä silmillä, sillä kuvat ovat feedin pääroolissa.

omenasose

Blogimuutoksen ohella valmistin helpon syksyisen reseptin omenista. Tänä syksynä omenia tuntuu olevan runsaasti ja luin jopa uutisen, että omenia oli viety läjäpäin metsään maatumaan, sillä niitä oli ilmeisesti jollain riesaksi asti. Minulla tätä ongelmaa ei ole, sillä en omista yhtäkään omenapuuta ja siksi en voi käsittää miksei näitä kotimaisia harvinaisuuksia käytetä hyödyksi. Sain itse kasan omenia hiljattain, joista suurin osa tuli käyttöön sellaisenaan salaatteihin, naposteluun ja välipaloihin. Halusin kuitenkin säilöä osan omenista, joten valmistin niistä mitä mahtavinta slow food omenasosetta.

omenasose_sokeriton

Tähän omenasoseeseen ei ole käytetty lainkaan sokeria vaan maku tulee suoraan omenista. Herkullisen maun salaisuus piilee valmistustavassa, sillä tämä sose valmistetaan hitaasti hauduttamalla. Mitä enemmän aikaa antaa soseelle, sitä parempi. Itse haudutin sosetta kolmisen tuntia, jonka jälkeen sose saa ihanan kypsyneen värin ja lempeän maun. Sokeria tai muita aineita ei mausteiden lisäksi tarvita ja valmistuskin on naurettavan helppoa: omput laitetaan viipaleina pataan ja annetaan kypsyä uunissa kolmisen tuntia välillä sekoittaen.

omenasose_paahdettu

Sokeriton slow food omenasose

2 kg omenia, kota poistettuna
1 rkl sitruunan mehua
2 tl kanelia
1 tl kuivattua inkivääriä
 0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 dl vettä

1.
Viipaloi tai kuutioi omenat ja laita ne isoon uunipataan. 

2.
Lisää sitruunanmehu, mausteet sekä vesi ja sekoita omenalohkojen joukkoon.

3.
Peitä pata kannella ja kypsytä 150 °C uunissa 1,5 tuntia pari kertaa 
sekoittaen. Poista sitten kansi ja kypsytä vielä toiset 1,5 tuntia 
välillä sekoittaen. Kypsennysaikaa voi säädellä sen mukaan kuinka
paahtunutta tai paksua sosetta haluaa.

4.
 Soseuta omenat halutessasi ihan tasaiseksi sauvasekoittimella.
Purkita kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin. 

Huom: Sokeriton omenasose säilyy jääkaapissa viikon, joten pakasta 
osa soseesta myöhempää käyttöä varten.

Mitä mieltä olet uudesta blogi-ilmeestä? Kirjoitahan minulle palautetta kommenttikenttään 🙂

omenasose_purkki

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s