Häämatkalla Nepalissa

Nyt on sekä häät että häämatka takana ja rouvaselämä alkanut (huh, kuulostaa heti siltä kuin olisi vanhentunut kymmenen vuotta). Hääpäivästä kirjoitan vielä tarkemmin kunhan saamme kuvia käyttöömme, mutta sitä ennen fiilistellään näillä häämatkakuvilla ja -videolla. Kirjoitin aiemmin siitä miten päädyimme tähän häämatkakohteeseen ja täytyy sanoa, että odotukset vähintäänkin täyttyivät! Nepal oli lumoavan kaunis ja tarjosi unohtumattomia kokemuksia.

Ison osan matkasta vietimme seitsemän päivän Mardi Himalin vaelluksella Annapurnan alueella. Sitä ennen ehdimme kuitenkin viettää muutaman päivän Katmandussa ja tutustua paikalliseen kulttuuriin sekä ruokaan. Ennen matkalle lähtöä olin lukenut että Nepalissa jos jossain on mahdollisuus saada kunnon mahatauti, mutta sehän ei meitä estänyt testaamasta katukeittiöiden herkkuja. Nepalilainen ruoka on ihanan kasvispainotteista ja luulen että suurimmat ongelmat turisteille tulevat ravintoloista, joissa yritetään valmistaa muuta kuin paikallista ruokaa. Momot, samosat, pakorat ja curryt maistuivat meille paremmin.

Nepal mies

Myönnetään, että Katmandussa yleinen tunnelma oli hetkittäin kaoottista, mutta samalla jotenkin rauhoittavaa. Kaduilla tuoksuivat aina suitsukkeet ja kukkakoristeet ja ihmiset olivat ystävällisiä sekä luotettavia. Oli ihanaa matkustaa maassa, jossa asiointi paikallisten kanssa oli helppoa. Katmandussa oikeastaan vaan nautimme kaupungista ja rentouduimme ennen vaellusta. Yksi unohtumaton kokemus oli lentomatka Katmandusta Pokharaan, joka aloitti vaelluksemme ja joka tarjosi maisemat ensimmäistä kertaa upeille lumihuippuisille Himalajan vuorille.

Vaelluksella vietimme yhteensä seitsemän päivää. Kolme ensimmäistä päivää kuluivat sademetsän piilossa, mutta kun korkeutta saatiin lisää niin maisematkin tarjosivat parastaan.

nepal maisemaNepal mardi himalmardi himal vaellusOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaelsimme päivittäin keskimäärin viisi tuntia ylöspäin. Ensimmäisinä päivinä maisema oli pitkälti pilvien peitossa, joten emme oikeastaan nähneet vuoria. Olimme niin innokkaita kun yhtenä iltana yläleirissä pilvet kaikkosivat ja paljastivat upean vuoren huipun. Maisemaa ihaillessa jäi jopa korttipeli kesken (joka muuten oli ihan ykköstekemistä päivän vaelluksen jälkeen).

Vaellus oli toisinaan raskasta, mutta onneksi meillä oli Kilimanjaron kokemus alla. Tänne lähtiessä oli paljon rennompi asenne eikä 4500 m korkeuskaan hermostuttanut yhtään. Tämähän oli meille lomamatka ja se todella tarjosi täydellisen irtioton kaikesta muusta elämästä sekä unohtumattomat maisemat ja parhaat auringonnousuhetket maailman korkeimpien vuorten juurella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANepal trekkingNepal annapurnaNepal fishtail vuoriFishtail himalajaNepal vuorella

Lopuksi täytyy vielä kertoa vaellusruoasta ja siihen liittyvästä haasteesta. Haastoimme Herra Bakerin kanssa toisemme syömään samaa ruokaa, Dal bhatia, koko vaelluksen eli viikon ajaksi sekä lounaaksi että päivälliseksi. Koko juttuhan lähti oikeastaan siitä, että ilmeisesti Nepalissa tätä ruokaa syödään oikeasti 24/7 ja 365. Dal bhat sisältää riisiä ja linssikastikkeen sekä erilaisia lisukkeita kuten perunacurrya tai pinaattia, jotka tuovat mukavaa vaihtelua ruokaan. Ruoka maistui eri paikoissa aina hiukan erilaiselta, joten popsimme iloisin mielin tätä ruokaa aina kun sitä oli tarjolla. Lisäksi retkellä ruoka maistuu aina hyvältä kun on nälkä. Vaelluksen jälkeen emme tosin taineet enää kertaakaan syödä dal bhatia, joten täysin nepalilaista tapaa emme silti omaksuneet.

Nepalilainen dal bhat ruoka

Vaikka vaellus ottikin suuren osan matkastamme, niin ehdimme kuitenkin sen jälkeen nauttia häämatkasta myös perinteisimmin tavoin eli vietimme matkan viimeiset yöt hienossa hotellissa, kävimme spa-hoidoissa ja nautimme ravintoloista. Tosin eihän sitä rauhallisuutta pitkään kestänyt, sillä kävimme vielä matkan lopuksi varjoliitämässä. Ainakin teimme häämatkastamme meidän näköisemme. Tässä vielä parhaat palat Mardi Himalin vaelluksesta videon muodosta.

7 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s