Jouluiset suklaa-quinoapalat

Nyt ei enää pysty pidättelemään. Joulufiilistelyä nimittäin. Onneksi asiaa helpottaa nämä taivaalliset kardemummalla maustetut suklaa-quinoapalat.

Suklaa-quinoapalat

Suklaa-quinoapalat muistuttavat paljon riisisuklaata, mutta ne ovatkin valmistettu quinoa popseista eli riisimurojen tapaisista kevyistä quinoa muroista. Quinoa on luonnostaan gluteenitonta ja myöskin proteiinirikasta, joka tekee näistä herkuista entistä vastustamattomampia. Suklaan ja quinoan lisäksi reseptissä on jouluisia vivahteita aprikoosista, taatelista, pistaasipähkinöistä, kardemummasta ja vaniljasta.

Chocolate quinoa barsJoulusuklaapalat

Suklaa-quinoapalat ovat mainiota naposteltavaa kahvin kanssa, mutta ne ovat myös mukava ruokalahja kauniiseen purkkiin tai läpinäkyvään kääreeseen pakattuna. Eikä näiden suklaisten herkkujen valmistus vie aikaa juuri yhtään!

suklaaquinoa-6

Tajusin vasta hiljattain että kaiken syksyllä olleen tohinan keskellä blogisynttärit jäivät kokonaan juhlimatta! Ja ikää blogille tuli tänä vuonna vieläpä täydet viisi vuotta! Huh kun aika meneekin nopeasti. No, tällä kertaa blogisynttäreitä juhlistetaan sitten näiden suklaa-quinoapalojen muodossa ja ehkä uudestaan vielä kakunkin kanssa.

Jouluiset suklaa-quinoapatukat

Suklaa-quinoapalat

(v, g)

200g tummaa suklaata
 3 dl quinoa popseja
 1 dl pistaasipähkinöitä
 n. 8 kpl kuivattuja aprikooseja
 muutama kuivattu taateli
1/3 tl kardemummaa
1/3 tl vaniljajauhetta

1.
 Pilko suklaa kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. 
Lisää sulan suklaan joukkoon kardemumma ja vanilja.

2.
 Kuori pistaasipähkinät ja rouhi kevyesti. 
Pilko myös aprikoosit ja taatelit pieniksi paloiksi.

3.
 Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja sekoita hyvin.

4.
 Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja kaada suklaa-quinoaseos vuokaan. 
Tasoita päältä tiiviiksi ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. 
Pilko paloiksi.

3 comments

  • Onnea blogisynttäreistä 🙂 Tämä on tosi kiva ohje, en ole aikaisemmin käyttänytkään quinoa popseja. Mitä mieltä olet, kannattaisiko suklaa ensin temperoida vai onko sillä tässä ohjeessa mitään väliä? En ole itse mikään suklaamestari 🙂

    Tykkää

    • Kiitos! Tykkäsin itsekin. Todella helppo mutta silti vähän erilainen. En temperoinnut suklaata, sillä ajattelin että tässä on ”sattumia” niin paljon että sillä ei olisi väliä. Tumma suklaa ei tunnu sulaavan sormissa yhtä voimakkaasti kuin esim maitosuklaa, mutta varmasti temperointi tekisi siitä vielä kestävämpää…

      Tykkää

  • Pähkinäinen Rocky Road

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s