Itse tehty glögi

Herkullisin glögi tehdään itse kotona tällä yksinkertaisella, mutta maukkaalla reseptillä. Kotona tehty glögi valmistetaan karpalomehupohjaan, joka maustetaan runsailla jouluisilla mausteilla sekä punaviinillä. Hehkuva glögi valmistuu itsekseen maustuen eikä aktiivista valmistusaikaa kulu varttia enempää. Pullotettuna itse tehty glögi on myös näyttävä lahja ystävälle.

Itse tehdyn glögin voi maustaa helposti oman maun mukaan ja myös makeutta voi säätää tarvittaessa. Itse en lisännyt sokeria reseptiin erikseen, mutta sitäkin voi halutessaan lisätä lopuksi. Lisäksi voit päättää haluatko glögistä alkoholittoman vai saako punaviinistä tulla myös pieni terästys glögiin.

Mausteinen punaviiniglögi

Itse tehty glögi

1 litra karpalomehua
2 dl puolukoita
2 kanelitankoa
2 tähtianista
6 neilikkaa
4 cm pala inkivääriä 
1 satsuma
0,5 pulloa punaviiniä

1.
Mittaa karpalomehu, puolukat ja mausteet kattilaan. 
Kuori satsuma ja inkivääri sekä lisää ne viipaloituna 
juoman joukkoon. Keitä noin 10 minuuttia.

2.
Siivilöi ja lisää punaviini. Anna maustua vähintään 1 tunti
 tai yön yli jääkaapissa. Tarjoile kylmänä tai 
kuumenna höyryävän lämpimäksi.


Vinkki:
Alkoholittoman version glögistä saat kun keität glögiä 
vielä viinin lisäämisen jälkeen pari minuuttia, 
jotta alkoholi höyrystyy.

Lisää halutesassi ruskeaa sokeria makeampaan versioon.

Katso myös resepti itse tehdystä vaaleasta glögistä linkin takaa.

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s