Meidän navetta-syyshäät

Meidän häitä juhlittiin lokakuun alussa syksyisissä tunnelmissa lapsuudenkotini navetassa pohjanmaalla. Tässä kuvapläjäys ja tunnelmia tuosta ihanasta syksyisestä päivästä.

2016-10-08_annamari-asko-0052-web

2016-10-08_annamari-asko-0096-web

Vihkiminen suoritettiin navetanvintillä, jonne oli rakennettu tunnelmallinen vihkipaikka. Urkuja meillä ei ollut, mutta musiikkina soi vihkimisen aikana yksinkertainen, mutta kaunis huilu. Hääpukuni teetettiin Helsingissä Atelje Tuhkimotarinassa. Puku oli kaksiosainen, pitkillä pitsihihoilla ja hameosa oli tehty rennosti laskeutuvasta kankaasta, jonka voi myöhemmin vaikka värjäyttää toiseen juhlakäyttöön.

2016-10-08_annamari-asko-0422-web

Itse juhlaa vietettiin navetan kellarissa, jossa meitä oli vajaa 60 henkeä. Halusimme tuoda juhlapaikkaan meidän persoonat esiin, joten paikka oli koristeltu luonnon kasveilla, männyillä, kävyillä ja muilla vihreillä. Lisäksi juhlatilaan tultaessa esillä oli pöytäkartta ja hääinfo, jotka olivat tehty ”tieteelliseen muotoon”, sillä tapasimme Herra Bakerin kanssa toisemme yliopistossa ja teemme kumpikin työksemme tiedettä ja analysointia. Yksi persoonallinen lisä ja vieraita ilahduttava yksityiskohta oli juhlatilassa oleva retkipiste, joka sisälsi pienen taskumatin, meidän matka-kuvakirjan eli reissuvihon sekä vaellusmatkoilla käyttämämme GoPro-kameran, jolla vieraat saivat kuvata hääjuhlaa vapaasti tai lähettää terveisiä.

Ruoka oli minulle tietenkin tärkeässä roolissa. Valmistimme itse alkuruoat, pieniä lisiä pääruokaan sekä jälkiruoat ja iltapalat. Runsas pääruokabuffet tilattiin Pietarsaaresta Vegana-ravintolasta ja se sisälsi useita eri salaatteja, herkullisia munakoisorullia, pähkinäistä juhlamureketta, sienikastiketta, kermaperunoita, uunijuureksia, nyhtökauraa, aroniahilloa, hummusta, levitteitä ja leipiä. Kasvisruokaa kaikki ja todella maukasta!

2016-10-08_annamari-asko-0227-web

Jälkiruokapöytään tein vegaanisia macaroneja sekä hääkakut mehukkaista vanilja pohjista, täytteenä itse tehtyä mustaherukkahilloa ja valkosuklaamoussea. Kakut kuorrutettiin valkoisella kreemillä ja koristeltiin yksinkertaisesti kultahipuilla. Lisäksi jälkkäripöydässä oli vielä konvehteja ja runsas hedelmälautanen.

2016-10-08_annamari-asko-0475-web2016-10-08_annamari-asko-0483-web

Hääjuhla eteni ruokailun ja puheiden lomassa rennosti ja pieni tila teki juhlasta intiimin ja mukavan oloisen. Ruokailun jälkeen juhlatilaan avattiin traktoribaari, josta sai valmistaa itselleen drinkkejä ohjeiden tai oman maun mukaan. Drinkkivaihtoehtoja oli neljä: hääparin humallus, navetan napsu, viherhippi sekä Vallila GT.

2016-10-08_annamari-asko-0461-web

Juhla jatkui myöhään yöhön asti tanssien ja maukas juustopöytä tarjosi suolapalaa illalla. Häätunnelmissa jatkettiin vielä sunnuntai-aamuna kun juhlapaikalla järjestettiin rääppiäiset ja jälkipuitiin edellisen päivän tapahtumia. Heti maanantaina lähdimmekin häämatkalle Nepaliin, josta kirjoitinkin jo aiemmin. Kaiken kaikkiaan hääpäivä oli meille erittäin hauska, onnellinen ja iloinen päivä, jonka saimme viettää ihanien läheisten ihmisten kanssa. Onneksi tähän tunnelmaan voi aina palata valokuvien muodossa.

2016-10-08_annamari-asko-0666-web2016-10-08_annamari-asko-0605-web2016-10-08_annamari-asko-0600-web

Valokuvat häistä otti taitava Johanna Hietanen.

Follow my blog with Bloglovin

15 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s