Kahden raaka-aineen nutella

Tämä resepti ei juuri esittelyjä kaipaa. Tuo tumma viettelys on niin herkullisen täyteläistä, samettisen paksua ja syntisen suklaista, että pelkkä ajatus nostattaa jo veden kielelle. Nutella onkin ehkä yksi vastustamattomimmista herkuista. Mitäpä jos kertoisin, että herkullista nutellaa voi valmistaa myös helposti itse – vain kahdesta raaka-aineesta.

Itse tehty nutella (vegaaninen)

Itse tehty nutella on takuulla parempi vaihtoehto, mikäli haluaa välttää turhaa sokeria ja suosia ravintorikkaita aineksia. Eikä hurmaavasta mausta tarvitse tinkiä, sillä tässä reseptissä on mukana nimenomaan ne oleelliset ainesosat: hasselpähkinät ja suklaa. Kuinka ihanan yksinkertaista! Yllätyin itse siitä kuinka nutellamainen maku tähän kahden raaka-aineen suklaalevitteeseen muodostui. Salaisuus pileekin hasselpähkinöiden kevyessä paahtamisessa, joka vapauttaa ihanan pähkinäiset aromit. lisäksi tietenkin suklaan on oltava hyvän laatuista, sillä tässä reseptissä ei ole tarkoitus peitellä mitään. Valitse reseptiin siis suosikkisuklaasi, niin et voi mennä pieleen. Itse käytin täyteläistä 45% tummaa suklaata (Fazer).

vegaaninennutella

Itse tehty nutella on yksinkertaisuudestaan huolimatta myös loistava ruokalahja jouluksi. Lisäksi se sopii mainiosti vaikka naposteluun omenalohkojen kanssa, jälkiruokien kastikkeeksi ja mihin ikinä nyt nutellaa keksisi käyttää, vaikka riisipuuroonkin.

Kahden raaka-aineen nutella (veg)

Kahden raaka-aineen nutella (vegaaninen)

250 g hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata

1.
Paahda hasselpähkinärouhetta 150 °C:ssa
 uunissa 12 minuttia. 

2.
Anna jäähtyä hetken ja laita paahtunut 
pähkinärouhe tehosekoittimeen. 
Soseuta tasaiseksi.

3.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sekoita 
lastalla pähkinätahnan joukkoon. 

4.
Tarkista maku ja mausta halutessasi 
pienellä määrällä suolaa tai vaniljalla.
Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.


Vinkki: Itse tehty nutella on tuoreeltaan ja lämmitettynä 
juoksevan valuvaa. Jääkaappikylmänä se 
kovettuu levitettäväksi. 

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s