Vegaaniset blinit

Oletko mukana tammikuun vegaanihaasteessa? Tässä yksi resepti, joka varmasti ilahduttaa mieltäsi näin blinikauden lähestyessä nimittäin blineistä saa aidon makuisen ja vegaanisen version helposti.

Vegaaniset blinit

Vegaaniset blinit syntyvät perinteisen reseptin tapaan tattarijauhoista ja oluesta hiivalla käyttämällä. Blineistä tulee ihanan kuohkeita ja todella aidon makuisia, joten eroa tavalliseen ei varmasti huomaa. Kananmuna korvataan reseptissä kikhernejauhoilla, joten tämä bliniresepti on samalla myös gluteeniton.

Vegaani blini resepti

Vegaaniset blinit

(n. 20 kpl / veg, glut)

2 dl olutta
 3 dl vettä
 1 tl kuivahiivaa
 1,5 dl tattarijauhoja
 3 dl kikhernejauhoja
 1 tl ruokasoodaa
 2 rkl margariinia
 0,5 tl suolaa
 0,5 tl tummaa sokeria

1.
Sekoita keskenään olut ja vesi. 
Kuumenna neste 42 asteiseksi ja lisää 
joukkoon kuivahiiva, sulatettu margariini 
sekä muut aineet.

2.
Anna taikinan hapantua liinalla peitettynä 
noin 30 minuuttia. 

3.
Paista blinit öljyn kera 
paistinpannulla tai blinipannulla.

3 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s