Vegaaninen majoneesi

Jos vain olisin aina tiennyt kuinka helppoa majoneesin valmistus voi olla, niin olisin tehnyt sitä useammin itse. Olen valmistanut aiemmin majoneesin keltuaisista ja öljystä emulgoimalla, mutta se ei ole aina ollut helppoa. Sen sijaan uusi luottoreseptini on naurettavan helppo ja maku mitä parhain.

Itse tehty vegaaninen majoneesi

Tämä majoneesiresepti on tavallisesta poiketen vegaaninen, sillä kananmuna korvataan soijamaidolla. Soijamaito muodostaa öljyn kanssa majoneesin erittäin helposti, joten muuta ei tarvitse tehdä kuin soseuttaa nämä kaksi ainetta yhdessä. Eikä öljyä tarvitse edes lisätä varoen, vaan ainekset voi mitata suoraan kulhoon ja surauttaa majoneesiksi sauvasekoittimella. Takuuvarma menetelmä siis! Valmis majoneesi maustetaan jälkikäteen etikalla, suolalla sekä sinapilla, ja makua voi tuunata myös helposti itselle sopivaksi.

Tässä kolme eri esimerkkiä vegaanisesta majoneesista: maustamaton perusmajoneesi, tillimajoneesi sekä chipotle-majoneesi. Vegaanista majoneesia voi käyttää tietysti tavalliseen tapaan dippinä, leivän täytteissä voileipäkakuissa, sienisalaatissa, tahnoissa ym. Lähditkö muuten mukaan tammikuun vegaanihaasteeseen?

Vegaaninen majoneesi

Perusresepti

1 dl soijamaitoa
2,5 dl rypsiöljyä
etikkaa
suolaa
sinappia

Mittaa soijamaito ja öljy korkeaan kulhoon ja soseuta 
sauvasekoittimella, kunnes seos muuttuu majoneesiksi. 
Mausta majoneesi etikalla, suolalla sekä sinapilla 
ja sekoita lusikalla tasaiseksi.


Tillimajoneesi

iso kourallinen tuoretta tilliä
1 x majoneesin perusresepti
Lisää tilli rypsiöljyn joukkoon ennen majoneesin 
valmistusta ja soseuta tasaiseksi parin minuutin ajan. 
Lisää sitten soijamaito ja 
tee majoneesi tavalliseen tapaan.

Chipotle-majoneesi

2 valkosipulin kynttä
n. 4 cm pala punaista chiliä
1,5 tl paprikamaustetta
1 tl tummaa sokeria
1 x majoneesin perusresepti

Pilko valkosipuli ja chili pieneen kattilaan tai pannuun 
ja kuullota pienessä määrässä öljyä sopivan paahteiseksi.
Valmista majoneesi tavalliseen tapaan ja blendaa lopuksi 
joukkoon valkosipuli ja chili sekä muut mausteet.


Vinkki: jos majoneesi jää jostain syystä löysäksi, 
niin lisää ylimääräinen loraus öljyä 
ja jatka sekoittamista.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s