Helppo suklaamousse (v,g)

Hyvää ystävänpäivää ❤ Tänään on lupa hemmotella ystäviä ja helliä myös itseä. Tässä siis resepti erittäin suklaisesta ja helposta jälkiruoasta, nimittäin suklaamoussesta.

Helppo vegaaninen suklaamousse

Tämä suklaamousse valmistuu helposti aquafabaan. Aquafaba on säilötyistä kikherneistä valutettua nestettä, joka on erittäin proteiinipitoista ja käyttäytyy siten samoin kuin kananmunan valkuainen. Siitä syntyy myös esimerkiksi herkulliset macaron-leivokset. Reseptissä aquafaba vaahdotetaan hyvin kuohkeaksi marenkimaiseksi vaahdoksi, jonka jälkeen suklaa ja mausteet lisätään vaahtoon. Muuta ei tarvitsekaan tehdä joten herkullinen mousse on hetkessä valmis.

Helppo vegaani suklaamousse

Helppo suklaamousse

veg/glut

2,5 dl kikhernelientä*
150 g tummaa suklaata
0,5 tl vaniljan siemeniä (tai aromia)
2 rkl agavesiirappia
marjoja tarjoiluun

1.
Valuta neste kikhernesäilykkeistä vatkauskulhoon. 
Vatkaa kuohkeaksi marenkimaiseksi vaahdoksi 
yleiskoneella 5-10 minuuttia.

2.
Sulata suklaa vesihauteessa tai kattilassa miedolla 
lämmöllä. Lisää joukkoon vanilja.

3.
Yhdistä suklaa ja agavesiirappi vaahdon joukkoon. 
Sekoita tasaiseksi kevyin liikkein. 
Kaada pieniin jälkiruokakulhoihin ja anna jähmettyä
 jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Tarjoile marjojen kanssa.

*neste säilötyistä kikherneistä, noin 2 prk.


Vinkki: käytä valutetut kikherneet esimerkiksi 
tähän punajuurihummukseen

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s