Raaka Snickers-palat

Superlatiiviset snickers-palat ovat kaikkea sitä mitä nimi antaa ymmärtää: pähkinäisiä, suolaisen makeita ja suklaisia. Lopputuloksesta tuli ehkä vielä parempi mitä osasin odottaa ja resepti on jopa niin tuhti, että pienet suupalat riittävät varsin hyvin annoskooksi.

Itse tehty snickers (vegaani)

Parasta snickers-paloissa on niiden eri kerrokset. Pohjana toimivat rapeat maapähkinät, joiden päällä on vaniljaisen kermainen cashew-täyte. Päälimmäisessä kerroksessa on pähäkinävoilla maustettua suolakaramellia, joka on makeutettu taateleilla. Koko komeuden kruunaa tietenkin vielä suklaakuorrutus. Huomasin, että suola tekee todella hyvän ja kiinnostavan lisän karamelliin, joten sitä ei kannata unohtaa.

Snickers patukat resepti

Snickers-paloja syntyy reseptistä kokonainen vuoallinen, mutta ne voidaan pakastaa valmiina annospaloina ja sulattaa sopiva määrä aina tarpeen mukaan.

Raaka Snickers-palat

(v/g)

Pohja
 2,5 dl suolattomia maapähkinöitä
 300 g cashew-pähkinöitä
 160 ml kookoskermaa
 120 ml kookosöljyä
 1 tl vaniljan siemeniä
 120 g mantelijauhoa
 (steviaa)

Karamellitäyte
 400 g taateleita
 160 ml kookoskermaa
 2,25 dl kookosöljyä
 1 dl pähkinävoita
 n. 0,5 tl suolaa

Kuorrute
150 g tummaa suklaata

1.
Liota cashew-pähkinöitä vähintään 4 tuntia 
ennen käyttöä.

2.
Levitä maapähkinät tasaisesti leivinpaperilla 
päällystetyn vuoan (n. 25x32 cm) tai 
uunipellin pohjalle.

3.
Valuta vesi cahsew-pähkinöistä.
Sulata kookosöljy kattilassa tai mikrossa 
ja soseuta cashew-pähkinöiden ja kookoskerman 
kanssa tasaiseksi massaksi. 

4.
Sekoita lopuksi joukkoon mantelijauhe, 
lisää vanilja ja makeuta halutessasi stevialla.
Kaada täyte vuokaan maapähkinöiden päälle 
ja tasoita tiiviiksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

5.
Valmista karamellitäyte poistamalla 
taateleista kivet. Liota taateleita noin 
30 minuuttia vedessä, jotta ne pehmenevät hiukan.

6.
Sulata kookosöljy juoksevaksi ja 
soseuta taateleiden sekä kookoskerman 
kanssa tasaiseksi. Sekoita joukkoon pähkinävoi 
ja suola. Tarkista maku.

7.
Kaada karamellitäyte vuokaan cashew-täytteen 
päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä 
jääkaapissa vähintään pari tuntia.

8.
Irrota jähmettynyt snickers-levy pois 
vuoasta ja leikkaa siitä sopivia suupaloja.

9.
Sulata suklaa vesihauteessa ja kuorruta snickers-palat.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s