Sitruuna-mangopiiras (v,g)

Pääsiäinen on kohta jo ovella (anteeksi mitä? Ai pääsiäinen tulee ovista ja ikkunoista? 😀 ). Niinpä, tämä miniloma tulee juuri oikeaan aikaan, sillä nyt alkaa tuntua siltä, että tarvitsen hengähdystauon. Kevät on ihanaa aikaa, mutta kun on monta rautaa tulessa niin välillä täytyy muistaa myös ladata akkuja.

Vegaaninen gluteeniton sitruunakakku

Suunnittelin pääsiäiseksi tämän ihanan pirteän ja terveellisen piirasreseptin, jonka väri tulee muuten luonnollisesti kurkumasta! Maussa on paljon raikasta sitruunaa ja kaverina makeaa mangoa. Valkoisen sokerin korvasin agave-siirapilla ja stevialla. Resepti on lisäksi vegaaninen, sillä täyte syntyy pehmeästä tofusta ilman kananmunan tarvetta. Tofu toimii muuten todella hyvin piirastäytteenä, eikä maistu lopputuloksessa lainkaan (kunhan käytät maustamatonta versiota).

Vegaaninen sitruunakakku pääsiäiseksipääsiäiskakku_vegaani_gluteeniton

Mitä suunnitelmia sulla on pääsiäisen ajalle? Aiotko rentoilla kuten minä vai tehdä jotain aktiivisempaa?

Sitruuna-mangopiiras

27 cm / veg, glut

Pohja
3 rkl kookosöljyä
2 rkl agave-siirappia
4 dl mantelijauhoja
1 dl kookoshiutaleita
hippu suolaa

Täyte
2 pkt pehmeää maustamatonta tofua 
(Jalotofu pehmeä)
2 dl mangokuutioita (pakaste)
2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori
0,5 dl agave-siirappia
2,5 rkl maissitärkkelystä
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl vaniljan siemeniä
hippu steviaa


Lisäksi
1 prk kookoskermaa
kookoslastuja
mangoa

1.
Valmista pohja sulattamalla kookosöljy 
kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet 
ja sekoita tasaiseksi. 

2.
Öljyä piirasvuoka kevyesti esim. 
kookosöljyllä ja levitä taikina vuoan 
pohjalle sekä reunoille. Paista 175°C:ssa 
noin 10 minuuttia kunnes pohja saa vähän väriä.

3.
Valmista täyte valuttamalla tofusta 
ylimääräinen neste. Laita kaikki täytteen 
ainekset tehosekoittimeen ja soseuta 
tasaiseksi massaksi. 

4.
Kaada täyte kypsyneen pohjan päälle 
ja paista 175°C:ssa 30 minuuttia. 

5.
Jäähdytä piirakka jääkaappikylmäksi 
ennen leikkaamista.

6.
Vatkaa kylmä kookoskerma piiraan 
päälle ja koristele kookoslastuilla 
sekä mangolla. 

Vinkki: kurkuma antaa piiraaseen ihanan 
keltaisen värin vasta kypsyessään. 
Älä siis lisää kurkumaa ylimäärin, vaikka täyte
ei vielä raakana näyttäisi keltaiselta.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s