Punainen siementahna

Tiedättekös, olen vähän sellainen kaikki-tai-ei-mitään tyyppiä. Kun saan jonkun uuden hyvän idean, esim. reseptin, niin teen sitä sitten taukoamatta lähes kyllästymiseen asti. Viimeisin hurmokseni on liittynyt tähän koukuttavan herkulliseen siementahnaan. Käytän sitä leivän päällä, uusien perunoiden kanssa, sienten kastikkeena ja lähes kaikessa mihin vaan tahnoja voi käyttää.

Siementahna paahdetuista siemenistä

Punainen siementahna valmistuu helposti monitoimikoneella soseuttamalla. Pääraaka-aineina ovat auringonkukan siemenet ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisämakua tahnaan saa paahtamalla siemenet ja maustamalla seoksen soijakastikkeella. Itse tykkään jättää tahnaan hiukan sattumia, joten resepti on valmis nopeimmillaan vain parissa minuutissa.

Siementahna aurinkokuivattu tomaatti

Punainen siementahna

1,5 dl auringonkukansiemeniä
n. 1,25 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl soijakastiketta
1,25 dl vettä

1.
Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla 
paistinpannulla kunnes siemenet ovat 
saaneet väriä. Anna jäähtyä hiukan.

2.
Valuta aurinkokuivatuista tomaateista 
enimmät öljyt. Lisää muiden aineiden kanssa
monitoimikoneeseen ja soseuta joko 
sileäksi tahnaksi tai jätä joukkoon sattumia.
Lisää tarvittaessa nestettä.

3.
Säilytä tahna kylmässä.


Vinkki: nopea versio siementahnasta syntyy 
ilman siementen paahtamista.
Voit kokeilla reseptiä myös eri 
siementen kanssa. 

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s