Vegaaninen mustikkapiirakka

Viime vuonna tein lupauksen, että poimisin seuraavana kesänä itse mustikoita pakkaseen talven käyttöä varten. Koko viime talven olen nimittäin ostanut mustikoita kaupasta ja harmistellut kun marjoja olisi ollut saatavilla metsästäkin vaikka kuinka paljon. Tänä kesänä mustikoita ei taida vielä olla saatavilla ja huhujen mukaan satokaan ei ole päätä huimaava. Saapa siis nähdä jäävätkö omat mustikat taas haaveeksi, mutta lupaan ainakin yrittää!

mustikkapiirakka

Olen mustikoiden suurkuluttaja. Käytän joka aamu mustikoita vähintään 100 g aamupalaan, joten vuoden kulutus yltää aika suuriin lukemiin. Pidän mustikasta koska se on kotimainen marja, superterveellinen, hyvän makuinen ja antaa paljon väriä ruokaan.

 Mustikasta valmistuvat myös jotkut parhaimmista leivoksista, kuten mustikkapiirakka. Mustikkapiirakka on ihana klassikko ja itse en ainakaan voi kyllästyä sen makuun. Varsinkin kun mustikkapiirakka on maustettu kardemumalla ja koristeltu murulla, jonka paahtunut pinta on mukavan rapea suussa. Mustikkapiirakka on tietenkin parasta kun se tarjoillaan vastapaistettuna vaniljajäätelön kanssa.

Vegaaninen mustikkapiirakka

Tässä resepti vegaaniseen mustikkapiirakkaan. Pohja on tehty mantelijauhoista, joten resepti on samalla myös gluteeniton.

Vegaaninen mustikkapiirakka

v/glut

Pohja:
3 dl mantelijauhoja
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelirouhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,3 tl suolaa
0,3 tl kardemummaa
25 g margariinia
0,5 dl agave-siirappia
2 banaania
0,25 dl kauramaitoa

Täyte:
2,5 dl mustikoita
3 rkl chia-siemeniä
0,5 dl agave-siirappia
1 tl vanilja-aromia
2 rkl kaurafraichea

1.
Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet 
keskenään. Nypi joukkoon kylmä margariini.

2. 
Soseuta banaanit haarukalla ja 
sekoita puolet soseesta taikinan joukkoon.
Sekoita joukkoon myös agave-siirappi. 

3.
Ota taikinasta noin kolmasosa erilleen
piirakan murua varten ja sekoita jäljelle
jääneeseen osaan loput banaanista 
sekä kauramaito. 

4.
Levitä taikina voidellun 
piirakkavuoan pohjalle. 

5.
Valmista täyte sekoittamalla 
kaikki ainekset keskenään.

6.
Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele 
pinnalle taikinamuru.

7.
Paista 180 °C:ssa n. 25 min tai kunnes
 pinta on saanut hyvän värin. 

Tarjoile vegaanisen jäätelön tai 
vaniljakastikkeen kanssa.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s