Vaellusloma Islannissa

Vihdoinkin saan tänne kuvia Islannin vaelluslomastamme. Matkasta on nyt jo muutama viikko, mutta tunteet tuota ihmeellistä maata kohtaan eivät ole häilyneet.

islanti_laugavegur6islanti_laugavegur7islanti_laugavegur12

Lähdimme neljän hengen joukkueella Islantiin vaeltamaan heinäkuun alussa. Valitsimme reitiksi Laugavegur ja Fimmforduhals -nimiset reitit, jotka ovat ilmeisesti Islannin suosituimpia vaellusreittejä. Kokonaisuudessaan vaelsimme siis Landmannalaugarista Skogariin neljässä päivässä ja matkaa kertyi noin 85 km (hullua, tiedän). Oikeastaan olimme varanneet matkaan viisi päivää, mutta minkäs teet kun jalat vievät eteenpäin nopeammin. Säästimme siis viidennen päivän leirissä lepäilyyn ja voin sanoa, että se tuli kyllä tarpeeseen neljän päivän täysvarustuksen kantamisen ja ylös-alas kävelemisen jälkeen. Matkasta voisi toki tehdä vain ensimmäisen osan, mutta halusimme nähdä vielä Eyjafjallajökull-tulivuoren, jonka huipun viereltä luminen reitti kulki. Eipäs ole tullut aiemmin vietettyä heinäkuuta lumen keskellä!

islanti_laugavegur4islanti_laugavegur3islanti_laugavegur14islanti_laugavegur15islanti_laugavegur13islanti_laugavegur18

Vaikka Laugavegur onkin suosittu vaellusreitti niin vaeltamisen aikana ei muita ihmisiä juuri näkynyt (mikä sopi oikein hyvin meille suomalaisille eräjorma-matkaajille). Leiriytymisalueilla oli ruuhkaisempaa, varsinkin ensimmäisessä ja viimeisessä leirissä, jonne tehdään myös paljon päivämatkoja. Kohteen suosio on ilmeisesti kasvanut viime vuosina eikä suotta, sillä onhan paikka täysin omalaatuinen, ihmeellinen ja ihana!

Vaelluksen aikana oli uskomatonta nähdä kuinka yhden päivän aikana maisema saattoi vaihtua niin paljon. Vihreästä kuumien lähteiden laaksosta, höyryävän laavakukkuloiden yli lumisille rinteille, jäisille joenylityksille ja sitten taas vesiputouksille. Maisema näytti kuin suoraa Game of Thronesista! Säätila vaihtui usein yhtä nopeasti kuin maisema, mutta meidän kerrottiin olevan onnekkaita sään suhteen, sillä lähes kaikkina päivinä aurinko paistoi ja välillä tarkenimme jopa lyhythihaisilla paidoilla (olimme kyllä varautuneet 4-asteiseen tuuleen ja vesisateeseen).

islanti_laugavegur9islanti_laugavegur22

Lähdimme vaellukselle täysin omatoimisesti rinkat pakattuna teltoilla ja omilla retkiruoilla. Olen ylpeä siitä, että jouduimme varaamaan vain kaksi valmisateriaa viiden päivän ruoista, sillä muut retkiruoat olin valmistellut ja kuivannut itse. Kokkasimme Trangialla mm. kikhernemunakkaita, bataatti-kookoscurrya, soijabolognesea ja linssipataa. Ruoka maistui aina niin hyvältä pitkän vaelluksen jälkeen ja ruokailu oli oikea nautintohetki ennen makuupussiin kellahtamista. Pakuri-inkivääritee ja pähkinävoilla höystetty kaurapuuro kuuluivat myös jokapäiväisiin ruokarutiineihimme. Kokkaukseen ja juotavaksi tarvittava vesi saatiin tietenkin suoraan luonnosta.

islanti_laugavegur24islanti_laugavegur17islanti_laugavegur19islanti_laugavegur26islanti_laugavegur25islanti_laugavegur28

Islanti on ehdottomasti suosittelun arvoinen luontomatkailijan kohde. Vastaavia ja niin monipuolisia maisemia ei kyllä löydä mistään muualta. Meidän valitsema reitti oli mielestäni melko vaativa, mutta hyvät varusteet, retkiseura ja maistuvat eväät saivat matkan taittumaan helpommin. Lähtisin Islantiin mielelläni uudestaan vaeltamaan, sillä uskon että tällä tulen ja jään maalla on vielä paljon näytettävää.

 

Lisää vaellustarinoita voit lukea meidän Kilimanjaron-valloituksesta ja Nepalin häämatkavaelluksesta.

7 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s