Vegaaninen porkkanakakku

Hyvää syyskuun alkua! Huh kuinka nopeasti kesä menikään. Elän kyllä vielä siinä toivossa, että syksyn virallisesta alusta huolimatta kesäpäiviä on edelleen edessä. Jostain syystä tuntuu siltä, että ehtikö se kesä koskaan kunnolla alkaakaan, sillä lomamatka Islantiin ja Italiaan, yksien polttareiden ja häiden juhlinta, mansikoiden ja jäätelöiden syönti sekä rannalla uinti ja mökkeily ei tietenkään vielä riitä kesäakkujen täyteen laataamiseen talvea varten. Ehkä haen vielä rasiallisen tuoreita marjoja jos se toisi tyydytyksen tähän kesäkaipuuseen 😄

Vegaaninen porkkanakakku

Syksyn alku on toisaalta todella virkistävä. Silloin on hyvä ottaa omista rutiineista kiinni tai aloittaa vaikka jokin uusi tapa. Syyskuun alusta käynnistyi myös sokeriton syyskuu -haaste, joka onkin loistava mahdollisuus päästä irti sokerikoukusta. Kirjoitin sokerista aiemmin blogiini otsikolla Miksi ja miten eroon sokerista – voit lukea sieltä tarkemmin ajatuksiani aiheesta. Olen siis parhaani mukaan välttänyt valkoista sokeria jo jonkin aikaa ja voin suositella samaa kaikille.

Sokeriton leivonta voi olla tietenkin myös herkullista ja sokerittoman syyskuun kunniaksi valmistin tämän ihanan porkkanakakun ilman valkoista sokeria. Mausta et uskoisi että kakku on lisäksi myös vegaaninen ja gluteeniton! Kakkupohja on kaiken kukkuraksi helppo valmistaa, sillä se ei vaadi vatkausta lainkaan.

Vegaaninen gluteeniton porkkanakakku

Vegaaninen porkkanakakku

(G / 15-20 cm)

Pohja:
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 pieni banaani
1,25 dl kauramaitoa
2 dl vaahterasiirappia
1 tl vanilja-aromia
2 rkl maissitärkkelystä
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
hippu suolaa 

Täyte:
1,25 dl soijakermaa
100 g soijatuorejuustoa
3 rkl vaahterasiirappia
hippu steviaa

Lisäksi:
Kasvimaitoa kostutukseen
Vaahterasiirappia
mustikoita koristeluun

1.
Valmista pohja soseuttamalla banaani. 
Sekoita banaanisose, porkkanaraaste, maito, 
vaahterasiirappi ja vanilja keskenään. 

2.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja 
yhdistä märkien aineiden kanssa.
Sekoita tasaiseksi.

3.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan 
(15-20 cm) ja paista 180°C:ssa uunissa
noin 40 minuuttia tai kunnes kypsä.

4.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 
kahteen osaan ja kostuta vaahterasiirapilla
makeutetulla kasvimaidolla.

5.
Valmista täyte notkistamalla 
huoneenlämpöinen soijatuorejuusto. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä 
tuorejuuston sekä vaahterasiirapin kanssa.
Lisää tarvittaessa steviaa makeutukseen.

6.
Lusikoi täytettä kakun väliin ja 
lisää myös kerros mustikoita.
Kuorruta kakku lopulla tuorejuustokermalla 
ja koristele mustikoilla.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s