Vuoden 2017 kymmenen parasta

 

Vuosi on kulunut siitä kun viimeksi kirjoitin tämän listauksen. Nyt onkin loistava hetki pysähtyä muistelmaan kulunutta vuotta ja kirjoittaa ylös tämän vuoden kymmenen kohokohtaa. Tässä siis kurkistus mun vuoteen 2017.

🧡 Eetu 🧡

Eetu_vaaka.jpg

Meidän perhe kasvoi kolminumeroiseksi kun tarjosimme Herra Bakerin kanssa kodin tupla-löytäkissalle Eetulle. Eetusta on tullut meille niin tärkeä vaikka luulin aina olevan enemmän koiraihminen. Eetu haettiin meille Hesy:ltä ja kaikista antoisinta on ollut huomata, kuinka arka ja pelokas Eetu on kotonaamme muuttunut huomionkipeäksi kehrääväksi veijariksi.

Jooga

IMG_20170506_124138.jpg
Villa Mandalan joogasali

Jooga oli myös mukana viime vuoden listassani, mutta en voinut jättää sitä pois tämän vuoden listauksesta, sillä se on minulle edelleen todella tärkeä harrastus ja iso osa arkea joka auttaa jaksamaan. Tänä vuonna kävin yhdellä joogaretriitillä ihanassa Villa Mandalassa ja ai kuinka hyvää tekevä viikonloppu se olikaan! Joogaa, rentoutumista, saunaa, luontoa ja ravitsevaa ruokaa. Helsingissä joogaaville suosittelen lämpimästi Lakshmi Yoga Clubia, jossa käyn itse viikottain.

Bye bye siitepölynuha

Jes! Kolmen vuoden siedätyshoitorupeama tuli vihdoin päätökseensä tänä vuonna! Olin siedätyshoidossa siitepölyallergian vuoksi, joka parani hoidon myötä oikeastaan täysin. Mielenkiinnolla odotan tulevan kesän siitepölykautta ja toivon että tulos on edelleen sama. Hoidon myötä pääsin eroon lisäksi monista muista risteävistä allergioistani, jotka rajoittivat muun muassa joitain hedelmiä ruokavaliostani.

Kesäpyöräily

pyörärypsi.jpg
Herra Bakerin pyöräpose

Pyöräily on lähellä mun sydäntä. Kesäisin luovun julkisesta liikenteestä ja käytän pyörää lähes kaikkiin matkoihin (joskus jopa liian fanaattisesti). Tänä kesänä matkustelu haittasi vähän pyöräilykilometrien kertymistä, joten kokonaisuudessaan kilometrit tämän kesän ajalta taisi jäädä hitusen alle 2k. Pyörällä liikkumista helpotti myös Helsingin kaupunkipyörät, joita käytin paljon esimerkiksi kauppareissuilla.

Konmaritus

Oi kiitos Marie Kondo ja konmari-oppaan! En olisi uskonut että kirjasta olisi ollut niin paljon hyötyä, mutta se tosiaan muutti meidän arkea paljon parempaan. Konmaritimme kaikki tavaramme ja luovuimme järjettömästä määrästä tavarasta. Meni siihen aikaakin useampi kuukausi. Nyt säilytämme vain tavaroita, esineitä ja vaatteita joista oikeasti pidämme. Periaate on, että jos jotain uutta hankitaan niin vanhasta pitää luopua. Eli tavaran määrä ei saisi lisääntyä, mutta niiden laatua voi tarvittaessa parantaa. Isoin asia missä tämä näkyy on, että tavarat eivät ole enää hukassa ja siivoaminen on paljon helpompaa. On myös kevyempi olo kun tietää, etteivät kaapit tursua kaikesta mahdollisesta sälästä. Suosittelen! Konmarituksen myötä myös oma kulutuskäyttäytyminen on muuttunut kestävämpään suuntaan. Nykyisin harkitsen todella pitkään jonkun asian ostamista enkä oikeastaan tee heräteostoksia. Onko teillä jo kokeiltu konmaritusta?

Häähuumaa navetalla

navetanvintti_uusi.jpg
Jukkolanmäen navetan uusi juhlatila

Lapsuudenkotini pihapiirin navetta on muuttanut muotoaan juhlatilaksi ja kahvilaksi sukumme naisten toimesta. Aiemmin tilat ovat kattaneet kesäkäyttöisen navetan vintin sekä pienen kellarin sisätiloista, jossa vietimme myös omia häitämme 2016.  Tänä vuonna navetan juhlatilat kuitenkin laajentuivat kun uusin osa, navetan siipi, saatiin valmiiksi. Siellä juhlittiin tänä vuonna ensimmäisinä Niinan ja Jussin häitä, joista mieleen jäi monta ihanaa muistoa.

Kaksi julkaisua

Tämä liittyy tutkijan uraani Aalto-yliopistolla. Tänä vuonna sain julkaistua kaksi tieteellistä vertaisarvioitua artikkelia. Tavoitteeni tohtoriksi valmistumisesta siis lähenee ja olen iloinen siitä että työ on edennyt hyvin. Ehdottomasti listaukseen merkittävä asia siis.

Kesähetket Vattajan hiekkarannoilla

vattaja.jpg

Nämä merimaiset johtavat kotipaikkakunnalleni Lohtajalle. Kävin jopa kerran uimassa, mutta muuten rannalla tuli vietettyä aikaa useammin, esimerkiksi aurigonlasku-piknikin ja iltakävelyjen merkeissä.

Matkat

Menin ihan shokkiin kun tajusin kuinka monta matkaa tähän vuoteen mahtuikaan. Eikä niinkään se määrä, vaan laatu! Ensimmäisenä matkana pakko nostaa upea upea Islannin vaellusmatka. Sydämeni pakahtuu vieläkin kun katson reissukuvia sieltä.

islanti_laugavegur10.jpg
Islannin vaellusreitiltä
IMG_20170727_140454.jpg
Portofino, Italia

Jatkoimme Herra Bakerin kanssa kesälomaa suoraan Islannista Italiaan. Vuokrasimme auton ja kiersimme kuvankaunista pohjois-länsirantaa. Eikä tässä vielä kaikki, siskoni kanssa tein reissut vielä Kööpenhaminaan ja Lontooseen.  Luulen että kävimme jossain välissä vielä Tallinnassakin. Aika monta matkaa siis ja niin ihania muistoja. Matkailu ja etenkin luontomatkailu on lähellä mun sydäntä. Toisaalta poden samalla tunnontuskia lentämisen aiheuttamasta hiilijalanjäljestä ja mietin että pitäisikö sitä alkaa tietoisesti rajoittamaan.

dav
Kööpenhamina

Yrittäjyys & MÖ

Ehkä isoin asia joka tästä vuodesta jää mieleen on oman yrityksen eli MÖ:n perustaminen! valmistaa kasvipohjaisia ja vähän ympäristöä kuormittavia meijerituotteita. Tänä vuonna olemme tehneet paljon kehitystyötä ja nyt tammikuusta lähtien MÖ-kaurajogurttimme ovat vihdoin saatavilla. Tämä on minun pitkäaikainen haaveeni ja vihdoin pääsen viemään sitä eteenpäin ja tarjoamaan uusia ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja suomalaisiin ruokapöytiin. Voit lukea lisää MÖ:n perustamisen taustoista aiemmasta kirjoituksestani linkin takaa.

Mö Foods perustajat
MÖ:n perustajakaksikko

Aikamoinen vuosi takana! Tajusin itsekin sen vasta kun kirjoitin asiat ylös, sillä eihän sitä nyt vuoden takaisia asioita tavallisesti mieti ja kaivele. Iso kiitos kaikille jotka olette olleet kanssani siinä mukana. Menestystä vuoteen 2018 🎉😘

Mö Foods Oy logo

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s