Vegaaniset laskiaispullat

Melkein nolottaa myöntää, mutta viimeksi olen varmaan leiponut jotain joulun alla. Eikä ruoanlaittopuolellakaan ole ollut suuria gourmet elämyksiä, sillä arjen pyörittäminen kahden-kolmen töiden ja kaamoksen ohella on osoittautunut hiukan haasteelliseksi. Pahoittelut siis siitä, että täällä blogissa on ollu hiljaisempaa. En kuitenkaan voi kun iloita näistä viime kuukausista, sillä kuten aiemmin tännekin kirjoitin, oman startup-yritykseni MÖ:n kaurajogurtit ovat vihdoin myynnissä! Oletko löytänyt niitä jo omasta lähikaupasta?

vegaaninen_laskiaispulla

Kaurajoguista on tullut muuten aivan ihania reseptejä blogeihin, kuten tämä Chocochilin Elinan banaanileipä, Viimeistä murua myöten Saaran inkiväärinen mustikka-tuorepuuro ja Suusta suuhun Alisan vegaaninen banana split. Idan blogista löytyy lisäksi arvio MÖ-joguista.

Vegaaniset laskiaispullat

Kun en ole ehtinyt itse leipomaan vähän aikaan niin tilanne suorastaan eskaloitui tänä viikonloppuna laskiaispullia tehdessä. Laskiaispullista ei sitten tullutkaan ihan tavanomaisia vaan paikkasin niillä selvää puutostilaa ja yhdistinkin kaikki herkut samaan pakettiin. Nämä vegaaniset laskiaispullat ovat höystetty kaakaojauheella, joka antaa pullataikinaan kauniin värin ja tietysti makua. Täytteissä on kerman lisäksi mantelimassaa ja toisena vaihtoehtona pähkinävoi-hillo. Kuorrutukseen käytin sekä raesokeria että tomusokeria – koska mitäs sitä nyt koristeluissa säästelemään. Sokeria en käyttänyt kuitenkaan itse pullataikinaan, vaan makeutin sen vaahterasiirapilla. Kaikki suosikkini siis samassa paketissa. Täytyy kyllä sanoa, että hyviähän niistä tulikin ja heti myös parempi mieli!

vegaaniset_pähkinälaskiaispullat

Vegaaniset laskiaispullat (v,g)

n. 14 kpl

Pullataikina
5 dl kauramaitoa
2 ps kuivahiivaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
0.75 tl suolaa
1 rkl psylliumia
2.5 rkl kaakaojauhetta
1.5 dl vaahterasiirappia
150 g margariinia
8-9 dl gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi
raesokeria
tomusokeria
1.5 dl vaahtoutuvaa soijakermaa
hilloa ja pähkinävoita
mantelimassaa


1.
Lämmitä kauramaito 42 asteiseksi. 
Lisää hiiva, mausteet, psyllium ja
kaakaojauhe.

2.
Sulata margariini ja sekoita se 
vaahterasiirapin kanssa kauramaidon 
joukkoon. Lisää myös jauhot ja sekoita 
tasaiseksi. Taikina saa jäädä hivenen 
tahmeaksi, sillä jauhot imevät 
nestettä itseensä taikinan 
kohotessa.

3.
Kohota taikinaa lämpimässä 
paikassa noin 30 min.

4.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja 
pyöritä  taikinasta pullia leivinpaperin 
päälle kohoamaan. Anna kohota liinan 
alla peitettynä vielä vähintään 20 min.

5.
Voitele halutesassi kauramaidolla
ja lisää pintaan raesokeria. 
Paista 200 °C:ssa n. 15 min.

6.
Jäähdytä, halkaise ja täytä 
kermavaahdolla sekä hillolla ja 
pähkinävoilla tai mantelimassalla.
Siivilöi tomusokeria pintaan.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s