Sateenkaarikakku (v,g)

Aijjettä kesä se on vihdoin täällä, eikö vain? Kesäiset touhut ovat saaneet minunkin ajatukset ja ajan hieman muualle enkä ole sen vuoksi juuri leiponut. Lisäksi meidän asunnossa suositaan näiden hellepäivien myötä uunitonta kokkaamista, jotta huusholli ei täysin ylikuumentuisi auringonpaahteen lisäksi. Pirteä raakakakku on juuri siksi täydellinen valinta kesäleivontaan!

Kiireiselle leipurille raakakakut ovat muutenkin sopivia valmistettavia. Kakkua ei tarvitse kypsentää ja se viihtyy hyvin pakastimessa, jonne kakun voikin valmistaa juuri silloin kun itsellä on sopiva hetki leipoa. Käytännössä tarvitset vain hyvän blenderin.

Sininen raakakakku

Löysin Ruohonjuuresta sinistä spirulinaväriä ja halusin kokeilla sitä heti kakkuun. Väristä tulikin aivan upea ja annostusta nostamalla olisi siitä saanut vielä voimakkaammankin. Mikä parasta, tämä väri on täysin luontainen eikä tuo makua kakkuun. Kakusta tulikin varsin väripommi, sillä tein siihen vielä värikkäät raidat mangosta ja mansikasta.

Lopullinen kakku on raakakakun tyyppinen, mutta käytin täytteessä hieman MÖ kaurajogurttia ja kauramaitoa notkistamaan massaa sekä vähentämään pähkinöiden määrää.

Sateenkaarikakku

Sateenkaarikakku (v,g)

15-20 cm vuokaan

Pohja:
3 dl pähkinöitä (esim. saksan, hassel)
 8 pehmeää taatelia
 hippu merisuolaa
 1 rkl vettä

Kakkumassa:
400 g cashew-pähkinöitä
 1 iso sitruuna
 2 dl agavesiirappia
 1,5 dl maustamatonta kaurajogua
 1 dl + 1 rkl kookosvoita
0,75 tl vaniljan siemeniä
1,3 tl sinistä spirulinaväriä

Keltainen täyte:
1 dl mangoa
 n.2 rkl kakkumassaa
(kauramaitoa)

Punainen täyte:
1 dl mansikoita
 n. 2 rkl kakkumassaa
 (kauramaitoa)

b
Liota cashewpähkinöitä yön yli 
tai vähintään 2 tuntia.

2.
Valmista pohja mittaamalla pähkinät 
tehosekoittimeen. Poista taateleista 
kivet ja lisää pähkinöiden joukkoon. 
Lisää suola sekä vesi ja
surauta muutaman kerran, jotta
pähkinät hienontuvat.

3.
Painele pohja 15-20 cm kakkuvuoan 
pohjalle.

4.
Valmista täyte raastamalla sitruunan 
kuori ja sulattamalla kaakaovoi 
miedolla lämmöllä. Mittaa 
tehosekoittimeen kaikki täytteen 
aineet sinistä väriä 
lukuunottamatta. Aja 
sileäksi massaksi. 

5.
Ota massasta 4-5 rkl sivuun. Lisää 
jäljelle jäävään osaan sininen 
väri ja sekoita tasaiseksi.

6.
Valmista keltainen mangotäyte
sulattamalla mangokuutiot. Soseuta 
pienen määrän kakkumassan kanssa.
Notkista tarvittaessa kauramaidolla.

7.
Valmista mansikkatäyte samoin kuin
mangotäyte edellä.

8.
Kaada sininen täyte kakkuvuokaan 
pohjan päälle. Lisää pintaan punaista
ja keltaista täytettä. Sekoita 
pinta varovasti esimerkiksi terävän 
veitsen avulla, jotta värit eivät 
sekoitu ihan täysin.

9.
Anna kakun jähmettyä pakkasessa.
Nosta vähintään 30 min ennen 
tarjoilua sulamaan.


Vinkki: säilytä kakku pakkasessa. 
koristele tuoreilla marjoilla. 

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s