Yummybaker » Blogi

Blogi

Mango piirakka

Mango piirakka sitruunalla

Suunnittelin pääsiäiseksi tämän ihanan pirteän ja terveellisen piirasreseptin, jonka väri tulee muuten luonnollisesti kurkumasta! Maussa on paljon raikasta sitruunaa ja kaverina makeaa mangoa. Valkoisen sokerin korvasin agave-siirapilla ja stevialla. Resepti on lisäksi vegaaninen, sillä täyte syntyy pehmeästä tofusta ilman kananmunan tarvetta. Tofu toimii muuten todella hyvin… Lue lisää »Mango piirakka sitruunalla

Helppo raakakakku

Helppo raakakakku – pähkinätön

Tämän helpompaa ei raakakakun valmistus voi olla. Ei pähkinöiden liotusta, ei blenderin loputonta huudattamista tai monien ja kalliiden raaka-aineiden käyttöä. Tämä raakakakku valmistuu hetkessä yksinkertaisen reseptin ansiosta, ilman pähkinöitä. Raakakakku on täydellinen kakkuresepti siinä mielessä, että se sopii useimpiin erikoisruokavaliohin. Kakku on vegaaninen, munaton, maidoton… Lue lisää »Helppo raakakakku – pähkinätön

Vegaaniset donitsit

Vegaaniset donitsit

Vegaanisista ja gluteenittomista aineksista saa aikaan näyttävät donitsit, joita pystyy tarjota kenelle vaan. Nämä donitsit on valmistettu rasvassa paistamalla, joten niihin syntyy aito munkin maku. Herkullinen kuorrutus kruunaa donitsit. OHJE 33 pientä  Taikina: 5 dl kauramaitoa 1,5 ps kuivahiivaa 1 rkl psylliumia 1 rkl kardemummaa 0,75… Lue lisää »Vegaaniset donitsit

Tee itse jäätelö

Tee itse jäätelö – Superfood

Tuore ja pehmeä banaanijäätelö peittoaa monet jäätelöt mennen tullen ja maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Yleensä lisään banaanijäätelön joukkoon mustikoita ja vaniljaa, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain yllättävää ja valitsin sinertävän värin innostamana spirulinan. Todellista superfoodia siis ja silti niin ihanan makuista. Tällä tavalla… Lue lisää »Tee itse jäätelö – Superfood

Vegaaniset blinit

Vegaaniset blinit

Vegaaniset blinit syntyvät perinteisen reseptin tapaan tattarijauhoista ja oluesta hiivalla käyttämällä. Blineistä tulee ihanan kuohkeita ja todella aidon makuisia, joten eroa tavalliseen ei varmasti huomaa. Kananmuna korvataan reseptissä kikhernejauhoilla, joten tämä bliniresepti on samalla myös gluteeniton. Ohje n. 20 kpl / veg, glut) 2 dl… Lue lisää »Vegaaniset blinit

Eroon sokerista

Eroon sokerista – miksi ja miten?

Valkoinen sokeri on noussut huonoon maineeseen viime aikoina. Pohdin sokerin käyttöä omassa ruokavaliossani ja ajattelin jakaa siitä ajatuksia myös teille. Netistä löytyy tietenkin suuri määrä tietoa sokerista ja suosittelenkin lukemaan aiheesta lisää myös omatoimisesti. Itse löysin esimerkiksi paljon lähteitä, joissa sokeria verrataan alkoholiin ja muihin myrkkyihin. Sokerin kerrotaan… Lue lisää »Eroon sokerista – miksi ja miten?

Onko kookosöljy terveellistä

Onko kookosöljy terveellistä?

Itse tykkään käyttää kookosöljyä leivonnassa ja toisinaan ruoanlaitossa sekä oikeastaan päivittäisessä ihonhoidossa/kosmetiikassa (esim. kasvojen puhdistuksessa ja hiusten öljyhoidossa). Yleensä olen hyvin varovainen siitä, mitä sanon terveelliseksi ja erityisesti eri öljyt ovat mietityttäneet minua paljon. Mitä mieltä kookosöljystä pitäisi sitten olla? Kun selailin nettiä kookosöljyyn liittyen niin löysin sen puolesta… Lue lisää »Onko kookosöljy terveellistä?