Tämä suklaamousse valmistuu helposti aquafabaan. Aquafaba on säilötyistä kikherneistä valutettua nestettä, joka on erittäin proteiinipitoista ja käyttäytyy siten samoin kuin kananmunan valkuainen. Siitä syntyy myös esimerkiksi herkulliset macaron -leivokset. Reseptissä aquafaba vaahdotetaan hyvin kuohkeaksi marenkimaiseksi vaahdoksi, jonka jälkeen suklaa ja mausteet lisätään vaahtoon. Muuta ei tarvitsekaan tehdä joten herkullinen mousse on hetkessä valmis.
OHJE
veg/glut 2,5 dl kikhernelientä* 150 g tummaa suklaata 0,5 tl vaniljan siemeniä (tai aromia) 2 rkl agavesiirappia marjoja tarjoiluun 1. Valuta neste kikhernesäilykkeistä vatkauskulhoon. Vatkaa kuohkeaksi marenkimaiseksi vaahdoksi yleiskoneella 5-10 minuuttia. 2. Sulata suklaa vesihauteessa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon vanilja. 3. Yhdistä suklaa ja agavesiirappi vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi kevyin liikkein. Kaada pieniin jälkiruokakulhoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Tarjoile marjojen kanssa. *neste säilötyistä kikherneistä, noin 2 prk.