Yummybaker » Blogi » Mango piirakka sitruunalla

Mango piirakka sitruunalla

Mango piirakka

Suunnittelin pääsiäiseksi tämän ihanan pirteän ja terveellisen piirasreseptin, jonka väri tulee muuten luonnollisesti kurkumasta! Maussa on paljon raikasta sitruunaa ja kaverina makeaa mangoa. Valkoisen sokerin korvasin agave-siirapilla ja stevialla. Resepti on lisäksi vegaaninen, sillä täyte syntyy pehmeästä tofusta ilman kananmunan tarvetta. Tofu toimii muuten todella hyvin piirastäytteenä, eikä maistu lopputuloksessa lainkaan (kunhan käytät maustamatonta versiota).

OHJE

27 cm / veg, glut

Pohja
3 rkl kookosöljyä
2 rkl agave-siirappia
4 dl mantelijauhoja
1 dl kookoshiutaleita
hippu suolaa

Täyte
2 pkt pehmeää maustamatonta tofua 
(Jalotofu pehmeä)
2 dl mangokuutioita (pakaste)
2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori
0,5 dl agave-siirappia
2,5 rkl maissitärkkelystä
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl vaniljan siemeniä
hippu steviaa


Lisäksi
1 prk kookoskermaa
kookoslastuja
mangoa

1.
Valmista pohja sulattamalla kookosöljy 
kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet 
ja sekoita tasaiseksi. 

2.
Öljyä piirasvuoka kevyesti esim. 
kookosöljyllä ja levitä taikina vuoan 
pohjalle sekä reunoille. Paista 175°C:ssa 
noin 10 minuuttia kunnes pohja saa vähän väriä.

3.
Valmista täyte valuttamalla tofusta 
ylimääräinen neste. Laita kaikki täytteen 
ainekset tehosekoittimeen ja soseuta 
tasaiseksi massaksi. 

4.
Kaada täyte kypsyneen pohjan päälle 
ja paista 175°C:ssa 30 minuuttia. 

5.
Jäähdytä piirakka jääkaappikylmäksi 
ennen leikkaamista.

6.
Vatkaa kylmä kookoskerma piiraan 
päälle ja koristele kookoslastuilla 
sekä mangolla. 

Vinkki: kurkuma antaa piiraaseen ihanan 
keltaisen värin vasta kypsyessään. 
Älä siis lisää kurkumaa ylimäärin, vaikka täyte
ei vielä raakana näyttäisi keltaiselta.