Yummybaker » Blogi » Omenasose ilman sokeria resepti

Omenasose ilman sokeria resepti

Omenasose ilman sokera resepti

Tämä ohje on sekä hyvä macarons täyte että varsinaisesti omenasose ilman sokeria resepti. Ideana onkin tehdä sose niin, että siihen ei käytä lainkaan sokeria vaan annetaan maun tulla itsestään omenista. Herkullinen maku piilee valmistustavassa, koska tämä sose valmistuu hitaasti hauduttamalla uunissa. Ideana onkin antaa aikaa sen valmistua hitaasti eikä kiehumalla. Tämä ohje ei välttämättä tarvitse sokeria tai mausteita, mutta ripaus kanelia tai inkivääriä tuo toki pikanttia makua.

Hauduttamalla tämä mehevä hillo saa juuri oikean maun. Omenasose ilman sokeria resepti on varmasti syksyn nautinto, mutta pakastettuna sen kera voi herkutella talvella tai jopa keväällä ja miksei kesälläkin. Ennen kuin aloitat valmistamisen, niin tarkista, että sinulta löytyy iso uunipata.

Mihin omenasosetta voi käyttää?

Omena on todella monipuolinen soseena ja sitä voi herkutella lettujen kanssa, laittaa kakkuihin tai muihin leivonnaisiin sekä gluteenittomat herkut ovat yksi hyvä kohde. Jos teet siitä sokeritonta, niin sitä pystyy silloin käyttämään myös diabetesta sairastava. Helposti pystyy erilaisista tuotteista, varsinkin soseista, tekemään monikäyttöisiä.

Omenasose ilman sokeria resepti on yksinkertainen ja suurin vaiva oikeastaan on omenoiden lohkominen ja seimenkotien pois ottaminen. Kaikki muu tuleekin itsestään. Omenat laitetaan pataan ja uuni on syytä säätää vain 150 asteeseen. Silloin hautumisprosessi on juuri parhaimmillaan. Suunnilleen kolmen tunnin hautuminen tuo hyvin maun esiin.

Sokeriton slow food omenasose

Viipaloi ja kuutioi omenat ja laita ne isoon uunipataan. Lisää ja sekoita joukkoon sitruunamehu, mausteet ja vesi. Peitä pata kannella ja laita uuniin 150 asteeseen. Sekoittele pari kertaa. Ainekset ovat:

  • 2 kg omenia, kota poistettuna
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 tl kanelia ja 1 tl kuivattua inkivääriä
  • 0.5 tl jauhettua neilikkaa
  • 0.5 dl vettä

Soseen kypsytys

Ennen kuin tämä loistava macarons täyte on valmis, ensimmäisen 1.5 tunnin aikana seosta voi sekoittaa pari kertaa. Sen jälkeen voit poistaa kannen ja kypsyttää vielä toiset 1.5 tunti välillä sekoitellen. Kypsennysaika riippuu kuinka paahtunutta ja paksua sosetta haluaa. Lisäksi omenat voi halutessasi soseuttaa sauvasekoittimella.

Seos on hyvä purkittaa kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin. Jääkaapissa sokeriton sose säilyy viikon ja tarvittaessa voit tämän herkun myös pakastaa. Tässä on siis täydellinen vaihtoehto pienten ja ihanien leivosten täyttämiseen eli macarons täyte. Kannattaa kokeilla, kuinka hyvin omena soseena toimii näissä leivoksissa, joihin hyvin usein käytetään täytteenä voita ja eri makuisia tomusokereita.