Yummybaker » Blogi » Soijatuorejuusto sopii vegaaniin leivontaan

Soijatuorejuusto sopii vegaaniin leivontaan

Gluteeniton ja vegaani juustokakku

Kun tulee eteen tarve leipoa ja syöjissä on erityisruokavalioita, on soijatuorejuusto mainio korvike perinteiselle tuorejuustolle. Se käy maidottomalle sekä vegaanille syöjälle. Vielä jos pohjan tekee gluteenittomista kekseistä ja kasvirasvasta, on herkullinen tarjoiltava sopiva todella moneen suuhun. Eikä sitä häpeä sellainenkaan makunystyrä, joka ei kaipaa erityisruokia. Ehkä niin sanotut normaalin ruoan syöjät eivät edes huomaa kyseessä olevan mitenkään erilainen herkku.

Soijatuorejuusto ruoanlaitossa

Tuorejuusto toimii myös muuallakin kokkailussa kuin vain leivonnassa. Sillä saa lisää makua esimerkiksi pastaan, kiusaukseen ja kastikkeisiin. Myös soijatuorejuustoa kannattaa kokeilla monissa eri paikoissa ja luoda itselleen lisää monipuolisia herkkuruokia. Nykyään vegaanit on otettu huomioon kauppojen valikoimissa hienosti ja valinnan mahdollisuuksiakin löytyy. Jos kuitenkin haluaa, on soijatuorejuusto myös melko helppoa valmistaa aivan itse.

Omatekoinen soijatuorejuusto valmistuu kolmella ainesosalla eli soijakerma, soijamaito sekä sitruuna. Kerma-maitoseos kiehautetaan kattilassa, seoksen päälle valitetaan sitruunamehu ja annetaan keitoksen seisoa kannen alla pari tuntia. Tämän jälkeen massa siirretään sideharsolla tai vaikka suodatinpussilla vuorattuun siivilään ja annetaan valua yön yli. Tällä omatekoisella tuorejuustolla syntyy seuraavana päivänä vaikka herkullinen vege porkkanakakku.

Soijatuotteita löytyy moneen tarpeeseen

Muitakin mainioita soijatuotteita löytyy varsinkin kauppojen kylmäkaapeista. Tuorejuuston lisäksi on tarjolla myös kermaa, maitoa, jogurttia ja rahkaa. Tuotteita löytyy maustamattomina sekä maustettuina ja melko helposti maustamattomista muokkaa juuri omaan suuhunsa sopivia. Maustamattomana ne sopivat myös ruoanlaittoon aivan kuten maidosta valmistetut toverinsakin.

Avainsanat: