Siirry suoraan sisältöön
Yummybaker » Blogi » Suklaakastike (synnitön)

Suklaakastike (synnitön)

Suklaakastike

Tämä suklaakastike ylitti kaikki odotukseni. Se ei ole pelkästään täyteläisen suklaan makuista ja samettisen paksua koostumukseltaan vaan myös naurettavan helppo valmistaa, vähärasvainen ja vieläpä täysin ilman valkoista sokeria. Kuulostaa täydellistä. Ja sitä se onkin.

Synnitön suklaakastike valmistuu nopeasti ilman suklaan sulattelua tai keittämistä ja sitä on myös helppo käyttää monin eri tavoin. Täyteläinen kastike sopii erinomaisesti esimerkiksi myslin ja jogurtin lisänä, pannareiden kanssa, puuron päällä, leivosten koristelussa, jäätelössä, hedelmien ja marjojen kera, uuniomenien tai -banaanien kastikkeena ja muissa jälkiruoissa. Parasta kastike on mielestäni hiukan lämpöisenä, jolloin se todella muistuttaa aitoa suklaakastiketta.

uklaakastikkeen resepti on todella yksinkertainen ja synnittömän siitä tekee sen suklaaton, kermaton ja sokeriton resepti. Resepti pohjautuu taatelisoseeseen, josta kastike saa luonnollista makeutta ja paksun rakenteen. Suklaan maku syntyy 100 %:sta kaakaojauheesta ja hippusesta suolaa. Suola todella tuo syvyyttä kaakaon makuun eikä lopputuloksesta arvaisi ettei se sisällä aitoa suklaata. Yksinkertaista mutta niin hyvää.

OHJE

Suklaakastike taatelista

12 pehmeää taatelia

3 rkl kaakaojauhetta

2,25 dl vettä

ripaus suolaa (n. 1/4 tl)

1. Lämmitä vettä hiukan kattilassa tai mikrossa. Poista taateleista kivet ja soseuta ne sauvasekoittimella veden ja kaakaojauheen kanssa tasaiseksi massaksi.

2. Lisää ripaus suolaa ja tarkista maku. Veden määrää säätelemällä voit muuttaa kastikkeen paksuutta.