Yummybaker » Blogi » Vegaaninen tiikerikakku

Vegaaninen tiikerikakku

Vegaaninen tiikerikakku sydämen muotoisena

Tiikerikakku on usein se ensimmäinen kuivakakku, jonka oppii leipomaan. Se on helppo ja klassinen kahvipöydän tarjoiltava ja ohje antaa helposti varaa muokata sitä. Vegaaninen tiikerikakku ei siis ole ollenkaan mahdoton tehtävä suorittaa vaan se tapahtuu vain paria raaka-ainetta vaihtamalla. Vegaaninen leivonta ylipäänsä ei ole kovinkaan hankalaa. Kun kerran oppii sopivat tuotteet, joilla voi korvata aineita ja joiden avulla soveltaa valmiita ohjeita.

Vegaaninen tiikerikakku syntyy helposti

Tiikerikakku on hyvin yksinkertainen valmistaa, sillä siinä vain sekoitetaan ainekset keskenään ja paistetaan. Samoin onnistuu myös vegaaninen gluteeniton tiikerikakku. Rasvaksi sopii esimerkiksi perinteinen rypsiöljy ja kananmunan tilalla toimivat kaurafraische ja banaanisose, jotka sitovat sekä mehevöittävät taikinaa. Gluteenittomaksi kakun muokkaa nopeasti vain jauhot vaihtamalla. Jauhon määrään kannattaa kiinnittää huomiota ja vilkaista vinkkiä valmiista ohjeista, sillä gluteeniton jauho sekä vehnäjauho eivät korvaa toisiaan samassa suhteessa.

Kakkuvuoka voidaan voidella kasvimargariinilla ja ripotella siihen joko korppujauhoa tai leseitä. Gluteenittomaan kakkuun on saatavilla jauhotukseen gluteenittomia korppujauhoja tai myös mantelijauhe sekä kookoshiutaleet sopivat vallan mainiosti. Yksi tapa, joka sopii kaikille kakuille, on vuorata vuoka sisäpuolelta leivinpaperilla ennen taikinan kaatamista. Jos kakkuun haluaa hieman erilaista makua virkistämään, voi sinne esimerkiksi raastaa appelsiinin kuorta jommankumman taikinaosion sekaan.

Vegaaninen gluteeniton tiikerikakku on muuntumiskykyinen leivonnainen

Vaikka vegaaninen tiikerikakku saattaakin kuulostaa hieman tylsälle, ei se sitä ole. Varsinkaan, jos lähtee hieman kehittelemään perusohjeen päälle jotain ekstraa. Taikinasta saa aikaan vaikka mukavia muffinsseja, joiden päälle voi nopeasti pyöräyttää vegaanisesta tuorejuustosta ja vaahtoutuvasta kaurakermasta päällysteen. Näin onkin luonut vegaanisia tiikerikuppikakkuja, jotka tietysti ovat heti aivan erilainen juttu kuin perinteinen kakku. Maun puolesta vain taivas on rajana erilaisien aromien ja raaka-aineiden ansiosta.

Vegaaninen tiikerikakku maistuu herkulliselle myös karkeilla höystettynä. Nykypäivänä on lukuisia erilaisia karkkeja, jotka sopivat myös vegaanin suuhun. Miltä maistuisi tiikerikakku vaikka Mariannen tai Turkinpippurin pienellä potkulla varustettuna? Epäilemättä herkulliselta ja vaihtoehdot eivät edes lopu siihen. Jo yksin Fazer ilmoittaa heidän tuotteissaan olevan yli 60 erilaista karkkia, keksiä tai suklaata, jotka on valmistettu ilman eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita.

Herkuttelua omatekoisella kakulla

Leipominen on mukava taito ja sen avulla herkuttelukin sujuu mahdollisesti terveellisemmin ja edullisemmin kuin kaupan valmiiden versioiden avulla. Kakun paistuessa voi toki ottaa suunnaksi netin ja vilkaista, miltä Suomikasino live kasino vaikuttaa. Näissä tunnelmissa voisi olla mukava viettää tuokio, kun herkkuaan odottelee ulos uunista. Voittopotilla voikin alkaa miettiä ostavansa vaikka uusia leivontavälineitä itsensä hemmottelua varten. Kukapa innokas kotileipuri ei innostuisi mahdollisuudesta saada uusia työvälineitä.

Kun tiikerikakku on opeteltu, voi seuraava askel olla vaikka banaanikakku. Se on ohjeeltaan hyvin yksinkertainen ja suoraan jopa vegaaninen, kunhan muistaa jättää hunajan väliin. Tämäkin kakku valmistuu vain yhdistämällä kaikki aineet yhteen ja siirtämällä haluamaansa voideltuun vuokaan. Paistamisen kanssa pitää olla tarkkana, ettei kakku jää raa’aksi keskeltä.

Vegaaninen tiikerikakku ja muut herkut

Nykyään vegaaniset leivonnaiset eivät aiheuta liikaa päänvaivaa ja niitä voi hyvin tarjoilla koko juhlaseurueelle sen kummemmin asiaa mainostamatta. Mahdollisuus on tehdä vaikka erittäin makoisa marjapiirakka, suklainen Marianne-kakku tai melkeinpä mitä vain. Pienillä muutoksilla pääsee maaliin ja kaikki saavat nauttia upeista herkuista yhdessä. Oli kyseessä sitten vegaaninen, gluteeniton tai muu ruokavalio, kauppojen hyvät valikoimat tarjoavat avun leipomiseen.

Lähes mikä tahansa ohje on siis muokattavissa vegaaniseksi, gluteenittomaksi ja moneen muuhun ruokavalioon tai allergiaan sopivaksi. Sillä pääsee jo pitkälle, kun tietää kananmunien olevan korvattavissa banaanilla useassa tapauksessa. Aina niitä ei tarvita ollenkaan, vaikka ohjeessa ne olisivatkin mainittuna. Perinteinen pulla on tästä hyvä esimerkki.

Kuten vegaaninen tiikerikakku, onnistuu pullakin öljyyn leivottuna ja sen voi tehdä veteen tai vaikka kaura- tai soijamaitoon omien makumieltymysten mukaisesti. Kokeilemalla rohkeasti löytää itselleen ne oikeanlaiset tuotteet, joilla loihtia herkkuja omaksi sekä muiden iloksi jatkossakin. Uusien reseptien keksiminen ja kokeileminen voi olla hauska harrastus, jota haluaa tehdä koko ajan enemmän. Vinkkejä voi hyödyntää myös ruoanlaitossa, sillä samalla tavoin ruokaresepteissäkin raaka-aineiden korvaaminen onnistuu.