Yummybaker » Blogi » Vegaaniset blinit

Vegaaniset blinit

Vegaaniset blinit

Vegaaniset blinit syntyvät perinteisen reseptin tapaan tattarijauhoista ja oluesta hiivalla käyttämällä. Blineistä tulee ihanan kuohkeita ja todella aidon makuisia, joten eroa tavalliseen ei varmasti huomaa. Kananmuna korvataan reseptissä kikhernejauhoilla, joten tämä bliniresepti on samalla myös gluteeniton.

Ohje

n. 20 kpl / veg, glut)

2 dl olutta
 3 dl vettä
 1 tl kuivahiivaa
 1,5 dl tattarijauhoja
 3 dl kikhernejauhoja
 1 tl ruokasoodaa
 2 rkl margariinia
 0,5 tl suolaa
 0,5 tl tummaa sokeria

1.
Sekoita keskenään olut ja vesi. 
Kuumenna neste 42 asteiseksi ja lisää 
joukkoon kuivahiiva, sulatettu margariini 
sekä muut aineet.

2.
Anna taikinan hapantua liinalla peitettynä 
noin 30 minuuttia. 

3.
Paista blinit öljyn kera 
paistinpannulla tai blinipannulla.