Vegaaniset blinit syntyvät perinteisen reseptin tapaan tattarijauhoista ja oluesta hiivalla käyttämällä. Blineistä tulee ihanan kuohkeita ja todella aidon makuisia, joten eroa tavalliseen ei varmasti huomaa. Kananmuna korvataan reseptissä kikhernejauhoilla, joten tämä bliniresepti on samalla myös gluteeniton.
Ohje
n. 20 kpl / veg, glut) 2 dl olutta 3 dl vettä 1 tl kuivahiivaa 1,5 dl tattarijauhoja 3 dl kikhernejauhoja 1 tl ruokasoodaa 2 rkl margariinia 0,5 tl suolaa 0,5 tl tummaa sokeria 1. Sekoita keskenään olut ja vesi. Kuumenna neste 42 asteiseksi ja lisää joukkoon kuivahiiva, sulatettu margariini sekä muut aineet. 2. Anna taikinan hapantua liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. 3. Paista blinit öljyn kera paistinpannulla tai blinipannulla.