Yummybaker » Blogi » Vegaaniset donitsit

Vegaaniset donitsit

Vegaaniset donitsit

Vegaanisista ja gluteenittomista aineksista saa aikaan näyttävät donitsit, joita pystyy tarjota kenelle vaan. Nämä donitsit on valmistettu rasvassa paistamalla, joten niihin syntyy aito munkin maku. Herkullinen kuorrutus kruunaa donitsit.

OHJE

33 pientä 

Taikina:
5 dl kauramaitoa
1,5 ps kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1 rkl kardemummaa
0,75 tl suolaa
1 dl sokeria (kookos)
0,5 dl juoksevaa paistorasvaa
n. 9 dl gluteenittomia jauhoja 
+ lisää kaulimiseen

Paistamiseen öljyä

Kuorrutteet:
200 g tummaa suklaata
50 g margariinia
2 rkl kookosmaitoa
2 dl tomusokeria
2-3 tl mustaherukkamehua 
(sulatetuista marjoista)

1.
Valmista taikina kuumentamalla maito 42 asteiseksi. 
Liota hiiva ja psyllium maitoon. 

2.
Lisää mausteet, huoneenlämpöinen rasva ja 
jauhot taikinaraudalla sekoittaen.
Taikina saa jäädä hiukan tahmeaksi, 
sillä jauhot imevät itseensä vielä nestettä.

3.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30 min.

4.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle.
Lisää jauhoja mahdollisimman vähän, mutta 
kuitenkin niin, että saat kaulittua taikinan
paksuksi levyksi (n. 2-3 cm).

5.
Leikkaa taikinasta pyöreällä muotilla tai 
lasin avulla donitsikiekkoja. Paina pienemmällä 
muotilla (esim. tyllalla eli pursotuspäällä) 
donitseihin reikä.

6.
Kohota donitseja vähintään 20 min. 
Voit kohottaa donitsit esimerkiksi uunissa 
50 asteessa niin saat niistä kuohkeita.

7.
Paista korkeareunaisessa kattilassa kuumassa 
öljyssä kypsiksi. Nosta reikäkauhan avulla 
ritilälle ja jäähdytä hyvin.

8.
Kuorruta donitsit sulatetulla suklaalla 
tai 
valmista vaalea kuorrute vatkaamalla 
huoneenlämpöinen margariini, kookosmaito,
tomusokeri ja marjamehu tasaiseksi seokseksi.
Mikäli kuorrute ei ole tarpeeksi levittyvää,
niin notkista seosta hetki vesihauteen päällä.