Yummybaker » Blogi » Vege porkkanakakku

Vege porkkanakakku

Vege porkkanakakku

Sokeriton leivonta voi olla tietenkin myös herkullista ja sen kunniaksi valmistin tämän ihanan porkkanakakun ilman valkoista sokeria. Mausta et uskoisi että kakku on lisäksi myös vegaaninen ja gluteeniton! Kakkupohja on kaiken kukkuraksi helppo valmistaa, sillä se ei vaadi vatkausta lainkaan.

OHJE

Vegaaninen porkkanakakku

(G / 15-20 cm)

Pohja:
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 pieni banaani
1,25 dl kauramaitoa
2 dl vaahterasiirappia
1 tl vanilja-aromia
2 rkl maissitärkkelystä
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
hippu suolaa 

Täyte:
1,25 dl soijakermaa
100 g soijatuorejuustoa
3 rkl vaahterasiirappia
hippu steviaa

Lisäksi:
Kasvimaitoa kostutukseen
Vaahterasiirappia
mustikoita koristeluun

1.
Valmista pohja soseuttamalla banaani. 
Sekoita banaanisose, porkkanaraaste, maito, 
vaahterasiirappi ja vanilja keskenään. 

2.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja 
yhdistä märkien aineiden kanssa.
Sekoita tasaiseksi.

3.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan 
(15-20 cm) ja paista 180°C:ssa uunissa
noin 40 minuuttia tai kunnes kypsä.

4.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 
kahteen osaan ja kostuta vaahterasiirapilla
makeutetulla kasvimaidolla.

5.
Valmista täyte notkistamalla 
huoneenlämpöinen soijatuorejuusto. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä 
tuorejuuston sekä vaahterasiirapin kanssa.
Lisää tarvittaessa steviaa makeutukseen.

6.
Lusikoi täytettä kakun väliin ja 
lisää myös kerros mustikoita.
Kuorruta kakku lopulla tuorejuustokermalla 
ja koristele mustikoilla.