Sokeriton leivonta voi olla tietenkin myös herkullista ja sen kunniaksi valmistin tämän ihanan porkkanakakun ilman valkoista sokeria. Mausta et uskoisi että kakku on lisäksi myös vegaaninen ja gluteeniton! Kakkupohja on kaiken kukkuraksi helppo valmistaa, sillä se ei vaadi vatkausta lainkaan.
OHJE
Vegaaninen porkkanakakku
(G / 15-20 cm) Pohja: 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa 1 pieni banaani 1,25 dl kauramaitoa 2 dl vaahterasiirappia 1 tl vanilja-aromia 2 rkl maissitärkkelystä 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia hippu suolaa Täyte: 1,25 dl soijakermaa 100 g soijatuorejuustoa 3 rkl vaahterasiirappia hippu steviaa Lisäksi: Kasvimaitoa kostutukseen Vaahterasiirappia mustikoita koristeluun 1. Valmista pohja soseuttamalla banaani. Sekoita banaanisose, porkkanaraaste, maito, vaahterasiirappi ja vanilja keskenään. 2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä märkien aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi. 3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (15-20 cm) ja paista 180°C:ssa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kypsä. 4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja kostuta vaahterasiirapilla makeutetulla kasvimaidolla. 5. Valmista täyte notkistamalla huoneenlämpöinen soijatuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä tuorejuuston sekä vaahterasiirapin kanssa. Lisää tarvittaessa steviaa makeutukseen. 6. Lusikoi täytettä kakun väliin ja lisää myös kerros mustikoita. Kuorruta kakku lopulla tuorejuustokermalla ja koristele mustikoilla.